Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Те достигнаха до крайности, за да получат Оскар

Те достигнаха до крайности, за да получат Оскар
Те достигнаха до крайности, за да получат Оскар
Cinefish.bg

Теми
Те достигнаха до крайности, за да получат Оскар

20.03.2017, 10:01  |   Видяна: 1742  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Златната статуетка, наречена Оскар, е един от най-желаните трофеи в Холивуд.Има много талантливи актьори, които го заслужават, защото са непоколебими в отдаването си към изкуството. Някои от тях даже са толкова мотивирани и решени да впечатлят публиката и критиците, че са готови на крайности, дори в известна степен са способни да рискуват живота и здравето си.

Даниел Дей Люис не излиза дори за миг от роля по време на снимките на „Моят ляв крак“ и наранява няколко от ребрата сиДа кажем, че Даниел Дей Люис е метод актьор, е като да опишем Гранд Каньон като пукнатина в земята. Технически твърдението е вярно, но би било грамаданско подценяване. Актьорът е известен с това колко дълбоко влиза под кожата на героите си, до такава степен, че колегите му от филма се запознават с истинското му лице едва след края на снимачния период.

Във филма той играе почти напълно парализирания ирландски артист Кристи Браун. Отказва ди излезе от роля и през цялото време, когато е на снимачната площадка, той е в инвалидната количка и държи да бъде хранен с лъжица от някой от колегите му актьори. Заради продължителната обтегната поза, която е принуден на наподобява, той поврежда няколко от ребрата си.

Натали Портман тренира шест месеца по 5 часа на ден, заради снимките на „Черният лебед“За да станеш добра балерина, трябва да тренираш много години наред, да си фокусиран и да си отдаден на това, което правиш. Да не забравяме и многото счупени палци по време на дългите тренировки. За да изглежда добре изпълнението ѝ, на Натали Портман ѝ се налага навакса много опит, който ѝ липсва, за да бъде балерина – шест месеца преди снимките на филма, тя изцяло се отдава на балета, като последния месец упражненията ѝ били целодневни и крайно изтощителни, без да броим множеството малки и големи контузии, с които трябвало да се справя, за да може танцуването ѝ във филма да изглежда автентично.

Матю Макконъхи почти загубва зрението си по време на снимките на „Клубът на купувачите от Далас“Да отслабнеш с много килограми, заради снимките във филм, е нещо забележително, и това, което прави актьорът за тази роля хич не е най-екстремния случай в това отношение. Така или иначе, това не е най-впечатляващия риск, на който се подлага Матю, за да бъде автентичен в изпълнението си. Заради цялата физическа трансформация, той почти изгубва зрението си и до днес то все още не е възстановено напълно. Причината за това е намаляваният приток на количество на витамина А в организма. Диетата, на която се подлага носителят на Оскар, е твърде екстремна и скорострелна, и ако резултатът от нея е видим на екрана, то последиците ѝ остават да преследват здравето му твърде дълго.

Хилъри Суонк си докарва почти смъртоносна инфекция от изтощителните тренировки за „Момиче за милиони“Когато е избрана да изиграе упоритата, непреклонна и невероятно талантлива героиня от „Момиче за милиони“, Хилъри е решена на всичко, дори да рискува здравето си, за да докаже, че изборът на продуцентите е безпогрешен. Следвайки съвета на Клинт Истууд да заякне и да оформи мускулите си така, че да заприлича на истинска боксьорка, актрисата се подлага на изтощителен тренировъчен и диетичен режим.

Това има своите последствия, когато не си даваш никаква почивка. Суонк получава стафилококова инфекция от плюска на крака си, която тя неглижирала. Въпреки предупреждението от докторите, тя продължила да тренира, като не споделила на режисьора за проблема си. С дълга терапия от антибиотици след края на снимките тя успяла да се възстанови…

Ейдриан Броуди изостава дома си и семейството си, за да се подготви за ролята си в „Пианистът“Подготвяйки се за ролята си в „Пианистът“, Ейдриън Броуди стигнал до друга крайност. За да влезе в обувките на героя си Владислав Шпилман, полски евреин, който губи своя дом, семейство и професия, актьорът прави някои радикални промени в живота си. Отказва се от комфортния си живот – продава апартамента и колата си и без да взима със себе си никакви средства за комуникация, напълва една раница и се отправя към Европа. Актьорът казва, че това преживяване си е струвало, защото имал нужда да проумее гледната точка към света на човека, оставен без дом. Трябвало му повече от половин година след края на снимките, за да се върне към нормалния си начин на живот.

Емоционални проблеми за Кейт Уинслет след снимките на „Четецът“Не само Броуди е имал трудности да се върне към нормалния живот след края на снимките. В подобно емоционално състояние се оказала и Кейт Унслет след заснемането на „Четецът“, дори ѝ се наложили да ползва специализирана помощ. „Сякаш бях оцеляла след ужасяваща автомобилна катастрофа, дълго време не можех да осъзная какво ми се е случило. Бях емоционална развалина и много трудно се възстанових“ – споделя тя. 

ДАССподелете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg