Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Тайна презентация на новия филм на Роман Полански в Кан

Тайна презентация на новия филм на Роман Полански в Кан
Тайна презентация на новия филм на Роман Полански в Кан
Cinefish.bg

Теми
Тайна презентация на новия филм на Роман Полански в Кан

21.05.2019, 08:53  |   Видяна: 314  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Дистрибутори от целия свят получиха мейли със заглавие „Поверително“. Всъщност това била покана за строго секретна презентация на новия филм на Роман ПоланскиAn Officer and a Spy“. Снимките му приключиха на 25 април и сега е била първата официална прожекция на все още незавършената продукция с бюджет 25 милиона долара.

роман полански не присъства на представянето на филма си

Филмът разказва за скандалната „Афера Драйфус“, разтърсила цяла Франция в края на 19 век. Главен герой в нея е капитанът от еврейски произход Ричард Драйфус, обвинен за шпионин на Германската империя. В съмнителен процес той е признат за виновен, най-вече заради това, че е еврейн, а сред основните застъпници за него е писателят Емил Зола.

На представянето в Кан е присъствал Жан Дюжарден, изпълнител на една от главните роли в продукцията, както и продуцентът Ален Голдман („Едит Пиаф: Животът в розово“). Самият Полански, както и съпругата му Еманюел Сение, която също участва във филма, не са присъствали.

Жан Дюжардин в нов филм на Полански

Повечето дистрибутори са били впечатлени от видяното. Водещото мнение е, че това е една епична продукция, която ще има успех в целия свят. С едно изключение – Америка. Нито един американски дистрибутор не е присъствал на презентацията. Повечето заявили, че не се интересуват от този филм, а един директно признал, че „An Officer and a Spy“ няма как да бъде разпространяван в настоящия момент в САЩ.

Полански е все още нежелан отвъд Океана след скандалното му признание, че е правил секс с 13-годишно момиче през 1977 г. Това бе и причината да бъде изключен от редиците на Американската кино академия през миналата година.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg