Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Артисти »

Татяна Захова - Озвучава

Озвучава - Татяна Захова, Tatyana Zahova

Гласувай за актьора:
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
0
Гласувай:
Среден резултат: 0/100

Татяна Захова - Озвучава

Tatyana Zahova
ЗА АКТЬОРА ГАЛЕРИЯ ФИЛМОГРАФИЯ МНЕНИЕ
07.04.2021  |   синефиш.бгТатяна Миткова Захова е родена на 29.01.1972 г. в гр. Лвов, Украйна – актриса.
Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. Елена Баева в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” през 1995 година. От 1999 до 2004 е преподавател по актьорско майсторство в НАТФИЗ, а от 1999 до 2005 в Театрален колеж „Любен Гройс”.

Член е на Фондация „Любен Гройс”, а от 2002 г. и на Контролния съвет на Фондацията. От 2007 до 2010 е член на Управителния съвет на Съюза на артистите в България. През 1995 г. започва да се занимава с озвучаване на филми и сериали. Първият сериал, който озвучава е „Недосегаемите” излъчван по БНТ. Нейният глас ни е познат още от сериалите „Отчаяни съпруги”, „Бягство от затвора”, „1001 нощ”. Има номинация за наградата ИКАР на Съюза на артистите в България  в категорията „Златен глас” 2009 г. за „Едно момиче в Аляска”. От 1997 до 1999 г. е водеща на „Обедник” в Телевизия „7 дни”; от 1999 до  2000 г. е автор и водещ на „Тура” по Канал 2001”;  от юни 2010 е Директор е на Общински театър „Възраждане”.

Театрални роли: Полет в „Пепеляшка”,  Принцесата в „Котаракът с чизми” от Нина Стойчева, Рибка в „Принцеса Бисера” от Н. Милошева по Братя Грим, Принцесата в „Принцесата и граховото зърно” от К. Апостолова по Х. Кр. Андерсен, Баба Марта в „Михал Мишкоед” от С. Доброплодни, Момичето в „Последната и първата жена” от В. Донева, Тя в „Ще се върна” от А. Ахрянов, Съветничка в „Женско царство” от Ст. Л. Костов, Мисис Банкс в „Не си отивай, Мери Попинз” от А. Белчев по П. Травърз, Анхел в „Стела” от Гьоте, Луиза в „Не те познавам вече” от А. де Бендети, Силви Газел в „Харолд и Мод” от К. Хигинс, Вера в „Съвсем между нас” от А. Ейкбърн, Куклата Мая в „Куклата Барби” от М. Остоич, Зафирка в „Кандидати на славата” от Ив. Вазов, Кейтрин в „Капан за мишки” от А. Кристи, Елена в „Квартет за двама” от А. Крим и др.

Татяна Захова произхожда от руско аристократично семейство, по линия на баба й. Проследявайки родословното й дърво се оказва, че красивата актриса е правнучка на голямата руска поетеса Марина Цветаева. Майка й е музикант, а баща й е дългогодишният директор на театър „Българска армия” Митко Тодоров, който от 2009 е Заместник-министър на културата.

Захова споделя, че от майка си е  наследила професионализма, женската суета да изглежда винаги перфектно, както тя така й къщата й. Въпреки, че майка й прави опит да привлече дъщеря си към музикта се оказва че Захова няма заложби в този род изкуство и се насочва към театъра. Така през 1995 г. завършва актьорско майсторство за драматичен театър. Нежната и красива актриса и жена Татяна Захова, излъчва загадачна сдържаност и нотка миловидност не само на сцената, но и в живота. В действителност тя се  оказва боец натоварен с големи отговорности, като директор на театър „Възраждане”.

Споделете:
ПОСЛЕДНИ МАТЕРИАЛИ ЗА АРТИСТА  
 
Избери Aртисти  
Всички артисти (А-Я)   Всички артисти (А-Я)
А   Б   В   Г   Д   Е   Ж   З   И   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ь   Ю   Я
Всички артисти (А-Z)
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z
Артисти с най-висок рейтинг  
Юли
1. Тед МакГинли
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
97/100
2. Кристофър Лорънс
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
3. Ален Делон
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
68/100
Последно добавени артисти  
 
Cinefish.bg Cinefish.bg