Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Тарантино отряза цензурата в Китай

Тарантино отряза цензурата в Китай
Cinefish.bg

Артисти
Тарантино отряза цензурата в Китай

21.10.2019, 09:29  |   Видяна: 753  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Новината, че новият филм на Куентин Тарантино „Имало едно време в... Холивуд“ ще има премиера в Китай бе приета със смесени чувства. По начало филмите с прекалено много насилие не са добре дошли в тази страна, в която все още последната дума има цензурата. И макар че култовият режисьор бе готов да направи някои съкращения, последният му шедьовър няма да бъде прожектиран в Китай.

Тарантино отряза цензурата в Китай

Шанън Лий, дъщерята на легендата Брус Лий, започна кампания срещу начина, по който Тарантино представя баща й във филма. Говори се, че нейното оплакване в китайската филмова администрация е ядосало режисьора. Затова и се е отказал да премонтира филма си, за да угоди на местната цензура.

Най-засегната от решението му е компанията Bona Film Group, която финансира „Имало едно време“. Тя дълго се бори филмът да получи легално разпространение е Китай и премиерата му бе насрочена за 25 октомври. Не е ясно какви ще са нейните загуби от отказа на Тарантино.

Тарантино отряза цензурата в Китай

Sony също положиха усилия филмът да достигне до Китай. До момента той е спечелил 366 милиона долара и надеждите на студиото бяха да бъде премината бариерата от 400 милиона. Но от друга страна печалбата от американските филми в Китай е доста малка. От всеки долар от продажбата на билети, компаниите в САЩ получават едва 25 цента.

Много специалисти и фенове похвалиха Тарантино заради отказа му. А и не можем да си представим как би изглеждал „Имало едно време“ в цензуриран вариант.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg