Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” отново стана фаворит на публиката

“Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” отново стана фаворит на публиката
Това е 25-ата международна награда на “Светът е голям ...”, като филмът печели приза на публиката за 6-и път от фестивали на 3 континента.
Cinefish.bg

Филми
“Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” отново стана фаворит на публиката

21.12.2009, 11:27  |   Видяна: 3597  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” стана любимец на публиката на Евопейския филмов фестивал в Еритрея, приключил в края на ноември.

Представянето на участниците в седмото издание на филмовия форум в африканската държава беше организиран в четири града – столицата Асмара, градовете Керен, Декемаре и Масауа.

25 филма в най-различни жанрове от цяла Европа – България, Франция, Германия, Италия, Холандия, Норвегия, Швеция, Финландия и Великобритания, бяха включени в програмата.

Специален акцент на фестивала в Еритрея тази година е програмата за деца, станала изключително популярна особено в столицата Асмара.

Всеки може да отиде на кино по време на фестивала – прожекциите са безплатни и достъпни за всички. Европейската филмова седмица е значимо културно събитие в Еритрея, организирано от делегацията на Европейската комисия, посолствата на държавите от Европейския съюз и Норвегия. Фестивалът е част от ежегодната културна инициатива, чиято цел е разпространение и популяризация на европейската култура по света.

От особено значение е фактът, че българският филм „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” получи специалната награда на публиката в африканската държава.

В програмата са включени още филми като “Беднякът милионер” на Дани Бойл, италианският “Караваджо” на Анджело Лонгони, норвежкият “Враг на народа” на Ерик Скьолберг (филм за живота на Хенрик Ибсен), а публиката, предимно деца, е изпълвала кината благодарение на свободния вход.

Това е 25-ата международна награда на “Светът е голям ...”, като филмът печели приза на публиката за 6-и път от фестивали на 3 континента.


Още новини:
Почина Британи Мърфи
„Принцесата и жабокът” ще отведе цяло семейство в Дисниленд Париж
Подаръци от Българската национална филмотека в Одеон
Гледайте новия трейлър на "Алиса в страната на чудесата" на Тим Бъртън
Брайън Сингър ще снима предистория на "Х-мен"
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 23.11.2010, 09:50
Оценка: 0
0 гласа

доста добър бг филм

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg