Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Студиото Сони Пикчърс подготвя пълнометражен анимационен 3D-филм за моряка Попай

Студиото Сони Пикчърс подготвя пълнометражен анимационен 3D-филм за моряка Попай
Студиото Сони Пикчърс подготвя пълнометражен анимационен 3D-филм за моряка Попай
Cinefish.bg

Филми
Студиото Сони Пикчърс подготвя пълнометражен анимационен 3D-филм за моряка Попай

26.06.2012, 10:03  |   Видяна: 4743  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

След първата си поява в комикс през 1929-та година, моряка Попай се утвърди като един от най-популярните и разпознаваеми анимационни персонажи на всички времена. В годините след създаването си, той се е появявал в множество комикси, детски книги, видеоигри и успешни телевизионни анимации, които са били преведени на десетки различни езици.

Популярността на персонажа доведе и до създаването на пълнометражен игрален филм с Робин Уилямс в главната роля, който през 1980-та година донесе на компанията Парамаунт Пикчърс приходи в световен мащаб от над 60 милиона долара.

Студиото Сони Пикчърс подготвя пълнометражен анимационен 3D-филм за моряка ПопайПопулярността на Попай продължава да бъде голяма и затова не бе изненадващо когато през 2009-та година беше разкрито, че продуцентското дуо зад хита “Железният човек”, Ави и Ари Арад, планират да направят изцяло нов пълнометражен анимационен филм, в който ще участва не само Попай, но и всички останали познати герои от неговата вселена, сред които любимата му Олив Ойл и злодея Блуто. Подготвителната работа по лентата, чието официално заглавие е “Попай 3D”, бе прекъсвана многократно по неясни причини и в продължение на година и половина не се знаеше дали тя изобщо ще стигне до киносалоните.

Всичко обаче се промени когато от студиото Сони Пикчърс закупиха проекта и малко по-рано днес оповестиха, че за режисьор е бил избран ветерана в анимацията Генди Тартаковски. Тартаковски, чиито първи пълнометражен анимиран филм “Хотел Трансилвания” ще тръгне по кината в края на тази година, е отговорен за създаването на едни от най-популярните съвременни анимационни сериали, сред които ”Лабораторията на Декстър”, ”Междузвездни войни: Войната на клонингите”, ”Самураят Джак” и ”Реактивните момичета”.

Генди ТартаковскиПо сценария на “Попай 3D” работят сценаристите на миналогодишния хит “Смърфовете”, Джей Шерик и Дейвид Рон, а Генди Тартаковски вече е започнал да работи с аниматорите по някои от сцените в предстоящия анимационен филм. Все още няма никаква информация относно сюжета на лентата, но от Сони Пикчърс уверяват, че в нея ще присъстват както Олив Ойл и Блуто, така и осиновения син на Попай Swee’Pea и ядящия хамбургери Уимпи. Сценаристите на “Попай 3D” заявиха, че външния вид на главните герои няма да бъде променян по никакъв начин и че в историята ще присъстват няколко съвсем нови персонажи за които обаче в момента не се знае нищо.

Режисьорът Генди Тартаковски, който също така и ще продуцира заедно с Ави и Ари Арад, ще насочи изцяло вниманието си към 3D-анимацията веднага след като приключи с монтажа на ”Хотел Трансилвания”. Отделният от студиото Сони Пикчърс бюджет се равнява на около 90 милиона долара, а скоро се очаква да стане ясно и кои актьори ще дадат гласовете си на главните персонажи.

Продуцентите все още не са определили премиерната дата, но очакванията са, че триизмерната анимация ще тръгне по кината в началото на 2014-та година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg