Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

‘илми Д—трахФ на »вайло ’ристов на  иномани€ 2020

Д—трахФ на »вайло ’ристов на  иномани€ 2020
Cinefish.bg

‘илми
Д—трахФ на »вайло ’ристов на  иномани€ 2020

16.10.2020, 11:41  |   ¬ид€на: 1241  |   синефиш.бг  |   ‘»Ћћ
Ќовото издание ще се проведе между 19 ноември и 3 декември под мотото „ иното е!”

 иното е

 атегоричното, но и остав€що м€сто за интерпретации „ иното е!” е слоганът на  иномани€ 2020. ≈кипът на фестивала е убеден, че в сложната за фестивалната култура у нас и по света година киното се бори достойно да запази живата връзка с публиката си. Ќа този фон и  иномани€ дава сво€ принос, за да съхрани лични€ досег и страстта на зрителите към качественото българско, европейско и световно кино.

‘естивалът тази година ще се проведе между 19 ноември и 3 декември, като организаторите отново ще предложат на публиката впечатл€ваща програма от нови заглави€, нови превъплъщени€ на класни акт
ьори, както и ретроспективи на световно признати режисьори.

Д—трахФ на »вайло ’ристо на  иномани€ 2020

ќткриването е с филма „—трах” на »вайло ’ристов (19 ноември, зала 1, 19.00 ч.)
, който вече спечели четири награди, включително гол€мата награда на фестивала „«латна роза” във ¬арна, както и награда за най-добра женска рол€ на актрисата —ветлана янчева. ‘илмът беше отличен и от —ъюза на българските филмови дейци и от акредитираните журналисти.

Д—трахФ на »вайло ’ристо на  иномани€ 2020Ћюбов отвъд страха – така може да се опише филмът с три думи. “ова е истори€ за толерантност и човечност, за отчуждение, но и за нужда от близост, за предразсъдъците, породени от страха от различното. »стори€, ко€то едновременно натъжава и разсмива.

—ами€т режисьор го определ€ като сурова любовна истори€ и дори като „абсурдна комеди€” и об€сн€ва, че го е нарекъл „—трах”, защото това е чувството, което изпитваме към хора, които не познаваме. "»нтересува ме конфликтът между личност и общество”, сподел€ още той.


»вайло ’ристов допълва, че е използвал бежанската тема само като отправна точка, а истори€та се завърта около неразбирането на местните към близостта в отношени€та между безработна учителка и непознат пришълец.

¬ главните роли са актрисата —ветлана янчева и чернокожи€ ћайкъл ‘леминг, който всъщност е композитор и живее в Ѕългари€. ¬ актьорски€ състав са още »ван —авов, (познат от филмите на  ристина √розева и ѕетър ¬ълчанов”рок“ и „Ѕащата“),  расимир ƒоков,  ристина янева, ћирослава √оговска и др.

”частват и н€колко непрофесионални актьори, включително петима автентични бежанци от јфганистан, които допринас€т за естествената и въздействаща атмосфера. ќператор е ≈мил ’ристов („ аръци”), а черно-бел€т похват на снимане е по иде€ на режисьора, който цели да се откро€т още повече лицата и емоциите на героите

Ѕилетите за филма вече са в продажба на касите на зала 1, както и на www.tickets.ndk.bg.


 иномани€ 2020 се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки. ћолим публиката да запов€да в киносалоните с маска и да спазва дистанци€!

 иномани€ е част от  ултурни€ календар на —толична община за 2020 г.


—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg