Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Стивън Содърбърг с продължение на „Секс, лъжи и видео“

Стивън Содърбърг с продължение на „Секс, лъжи и видео“
Стивън Содърбърг с продължение на „Секс, лъжи и видео“
Cinefish.bg

Артисти
Стивън Содърбърг с продължение на „Секс, лъжи и видео“

21.05.2020, 02:37  |   Видяна: 576  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ
Епидемията от коронавируса може да има пагубен ефект върху много хора, но поне не спира творческия подем на Стивън Содърбърг. По време на тези няколко седмици на изолация той е успял да напише цели три сценария. Сред тях е и продължението на култовия му дебют „Секс, лъжи и видео“.

Продължение на класиката Секс, лъжи и видео

Филмът на по това време 26-годишния режисьор предизвиква истинска сензация на фестивала в Кан през 1989 г.,
където печели три награди, включително „Златна палма“. Содърбърг става най-младият режисьор, спечелил най-престижното отличие на Лазурния бряг. Освен това е номиниран за „Оскар“ за оригинален сценарий.

В скорошно интервю прочутият режисьор признава, че от известно време обмисля идеята за продължение на своя първи шедьовър.
„Когато бе поставено началото на изолацията в Ню Йорк, се заех с усърдно писане, каквото не ми се е случвало от лятото на 1985 г. Така в рамките на първите 6 или 7 седмици завърших 3 сценария. Единият е нова версия на предишен сценарий, вторият е адаптация по роман, който искам да екранизирам, а третият е продължение на „Секс, лъжи и видео“, споделя Содърбърг. Той допълва, че иска да заснеме и него.

Секс, лъжи и видео се сдобива с продължение

За момента не знаем никакви детайли за това продължение. Любопитна подробност е, че през 2002 г. Содърбърг засне филма „Фронтално“, смятан донякъде за продължение на „Секс, лъжи и видео“, но в него не участваше нито една от четирите звезди от оригинала – Джеймс Спейдър, Анди Макдауъл, Питър Галахар и Лаура Сан Джакомо.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg