Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Стив Макуин: Америка се страхува от секса, затова Майкъл Фасбендер не бе номиниран за "Оскар"

Стив Макуин: Америка се страхува от секса, затова Майкъл Фасбендер не бе номиниран за Оскар
За ролята си в „Срам" той беше обявен за "Най-добър актьор" на Международния кино фестивал във Венеция, със същото отличие го удостоиха и на Британските филмови награди за независимо кино.
Cinefish.bg

Артисти
Стив Макуин: Америка се страхува от секса, затова Майкъл Фасбендер не бе номиниран за "Оскар"

24.02.2012, 17:30  |   Видяна: 3232  |   stand.bg  |   АРТИСТ

Режисьорът на „Срам" Стив Макуин смята, че Майкъл Фасбендер умишлено е „пропуснат" в номинациите за „Оскар" заради страха на Америка от секса.

Режисьорът на „Срам" Стив Макуин смята, че Майкъл Фасбендер умишлено е „пропуснат" в номинациите за „Оскар" заради страха на Америка от секса.Звездата се въплъщава в ролята на нимфоман от Ню Йорк, но въпреки страхотните отзиви за филма изпълнението му не беше определено като достойно за Академията. Сред изненадите, които изпревариха церемонията на 26 февруари, са и отсъствието сред номинираните на Тилда Суинтън („Трябва да поговорим за Кевин") и Албър тБрукс („Drive: Живот на скорост").

Макуин определи решението като „налудничаво". „В Америка всички се страхуват прекалено много от секса, затова не беше номиниран. Когато погледнеш списъка с номинации за най-добър актьор, си казваш: „Майкъл Фасбендер го няма?". Да, малко е налудничаво, но това е положението. Наградата все пак е американска, да правят каквото искат."

Режисьорът описа Майкъл Фасбендер, който можете да гледате и в ролята на психолога Карл Юнг в „Опасен метод", като „актьор, който се ражда веднъж на поколение".

„Той е актьор, който се трансформира и надминава себе си, и ти наистина му вярваш, такъв човек е той."

Самият Фасбендер не е коментирал решението на Академията, а относно възможността за номинация сподели преди време, че това би бил само допълнителен бонус. За ролята си в „Срам" той беше обявен за "Най-добър актьор" на Международния кино фестивал във Венеция, със същото отличие го удостоиха и на Британските филмови награди за независимо кино.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg