Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Стартира третото издание на световният конкурс за римейк на филм - Jameson Empire Done in 60 Seconds

Стартира третото издание на световният конкурс за римейк на филм - Jameson Empire Done in 60 Seconds
Дадено е началото на третото издание на “Done in 60 seconds”
Cinefish.bg

Теми
Стартира третото издание на световният конкурс за римейк на филм - Jameson Empire Done in 60 Seconds

09.11.2012, 17:05  |   Видяна: 2713  |   Press Release  |   ГОРЕЩА ТЕМА

За трета поредна година в България стартира един от най-любопитните и забавни кино конкурси в света - Jameson Empire Done in 60 Seconds. Jameson Irish Whiskey и култовото списание EMPIRE (Емпайър) отново отправят едно изключително предизвикателство към любителите на седмото изкуство.

Васил Василев – ЗуекаТалантливите ни режисьори - професионалисти, любители и мечтатели, ще трябва да пресъздадат класически филм в не повече от 60 секунди. За оценяването на подадените заявки отново ще отговаря добре познатото ни звездно жури – актьорите Васил Василев – Зуека и Стефан Щерев, както и журналистите Драгомир Симеонов и Стоян Георгиев.

Вече е активен и уебсайтът на конкурса, където е поместена цялата необходима информация. В него участниците ще могат да качат своите филми директно, което значително улеснява процедурата.

След вътрешно одобрение, филмите се публикуват на сайта, където могат да бъдат гледани от всяка точка на планетата, както и в официалния YouTube канал - youtube.com/jamesonempirediss.

Крайният срок за подаване на заявки е 20 януари 2013 година.

Анимацията-римейк на „Едуард Ножиците”, на режисьора Росен Илиев и аниматорката  Мелина-Елина Бондокова ще представи България на големия финал в световния конкурс на Jameson Irish Whiskey – Jameson Empire Done in 60 Seconds.Последното издание на надпреварата бе повече от успешно за България.
Неповторимият римейк на „Едуард Ножиците“, дело на Росен Илиев и Мелина-Елина Бондокова се пребори с жестоката конкуренция на глобалния финал в Лондон, до който достигнаха филми от 17 държави.

По този начин младите ни таланти извоюваха своето място в световния топ 5 и достигнаха до голямата церемония по връчването на наградите на списание EMPIRE.

Тим Бъртън с Елина Бондокова (художник) и Росен Илиев (режисьор), автори на едноминутния "Едуард с ръцете ножици", стигнал до финалната петица на наградите Jameson Empire Done In 60 Seconds Awards, избран от над 500 филма от 25 страниВ звездната вечер те имаха страхотния шанс да присъстват на прожекцията на своя едноминутен шедьовър в компанията на самия Тим Бъртън и актьори от ранга на Дани Де Вито, Гари Олдман, Майкъл Фасбендър и още от най-големите имена на световното кино.

Големият победител в миналогодишното издание на конкурса стана Индира Сюлейменова от Казахстан със своя римейк на „Черен лебед“. Тази година България отново влиза в голямата битка за място в световния топ 5.

През 2013, българският победител ще замине за Лондон, където на 22 Март ще участва в глобалния финал на Jameson Empire Done in 60 Seconds. Международно жури, съставено от доказани имена от филмовата индустрия ще селектира най-добрите пет филма, които на 24 март, 2013 г. ще достигнат до заветната церемония по връчването на големите награди на списание EMPIRE.

Церемонията е един от най-значимите кино форуми на планетата, в който изборът на победители в отделните категории се извършва от читателите на най-популярното кино списание.

Тази година в конкурса ще се включат участници от 17 държави, сред които за първи път Гърция и Япония.

За повече информация и участие, моля посетете: jamesonempirediss.com

Не забравяйте – краен срок за участие – 20 януари 2013!


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg