Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии "Стъпки в пясъка" - за бягането, самотата, сълзите и любовта

Стъпки в пясъка - за бягането, самотата, сълзите и любовта
Много от нас са изпадали в ситуацията, в която попада главният герой Слави (Иван Бърнев) в новия български филм "Стъпки в пясъка".
Cinefish.bg

Рецензии
"Стъпки в пясъка" - за бягането, самотата, сълзите и любовта

27.01.2011, 10:29  |   Видяна: 7187  |   club.bg  |   РЕЦЕНЗИЯ

от Весела Софева

Бягаш, бягаш, после идва времето, когато просто трябва да спреш.

Много от нас са изпадали в ситуацията, в която попада главният герой Слави (Иван Бърнев) в новия български филм "Стъпки в пясъка". Официалната му премиера се състоя вчера в Синема Сити в препълнени зали, като сред гостите беше и посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик, придружен от певицата Галя.

Стъпки в пясъка Иван Бърнев, Башар РахалСлед като свърши филмът продуцентът на лентата Асен Владимиров каза на присъстващите да споделят утре сутринта със своите приятели, че филмът е много добър и да отидат да го гледат. И тъй като вие, нашите читатели, сте и наши приятели, решихме да ви разкажем защо не трябва да го пропускате.

"Стъпки в пясъка" е много силен и майсторски направен филм, който те кара да се замислиш, да съпреживееш случващото се, защото е толкова близо до теб, защото не само разказва историята на Слави, но и тази на едно цяло поколение.

Лентата е по действителен случай, което още повече засилва ефекта от случващото се на екрана. Виждаш българската действителност преди и сега, нещата през които сме минали сълзи, мъка, щастие..., за да станем това, което сме днес. В един момент се смееш, а в другия - плачеш...

 
Стъпки в пясъка Яна Титова, Иван БърневФилмът проследява ретроспективно перипетиите, през които преминава героят - казармата, преплуването на Дунав до Австрия след екскурзия в Словакия, емигрантския лагер, годините в САЩ, където от клошар "се издига" до собственик на голям камион. Материално задоволен е, но се чувства болезнено самотен и няколко години след падането на Берлинската стена се връща в България - при корените, близките и любимата си Нели (Яна Титова).

"Стъпки в пясъка" ни показва за пореден път колко силна може да бъде любовта, как след много години, препятствия... тя оцелява. Истинска и красива, която осмисля живота ти и те кара да се чувстваш щастлив, защото не си сам, защото след много бягане си се върнал при Нея, при жената на твоя живот.

Самото заглавие е взето от библейска притча. Докато се разхожда из пустинята, Слави си припомня историята за човек, който попитал Господ защо го е оставял сам в най-трудните му моменти и му посочил самотните си стъпки в пясъка. А Господ отговорил: "Това са моите стъпки. Аз те носех на ръце, когато ти беше най-тежко."

Стъпки в пясъка Иван БърневНикога не си сам! Както гласи и посланието на филма – Никога не губи надежда.

Няма как да не похвалим и блестящата игра на младата актриса Яна Титова, както и на неоспоримо талантливия Иван Бърнев. В лентата може да видите и Васил Михайлов, Велко Кънев, Асен Блатечки, Карла Рахал, Деян Донков и др.

И както ни призова Ивайло Христов, режисьорът на "Стъпки в пясъка": "Хора, подайте ръка на българското кино!" Затова отидете и го гледайте, наистина си заслужава.

Филмът тръгва по кината от петък, 28 януари.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg