Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Сродни души, въздишки и смях в интелигентната комедия "Оглупели от любов"

Сродни души, въздишки и смях в интелигентната комедия Оглупели от любов
По-едрият урок на "Crazy, Stupud, Love." е, че и в изтрамбованото до груб цинизъм поле на романтичната комедия все още има хляб, стига да се подходи с талант и интелигентност.
Cinefish.bg

Рецензии
Сродни души, въздишки и смях в интелигентната комедия "Оглупели от любов"

12.10.2011, 18:01  |   Видяна: 4142  |   Капитал Light  |   РЕЦЕНЗИЯ

от Янко Терзиев
Капитал Light

Те имат 25 години безоблачен брак и са на рутинна вечеря. Той (Стив Карел) я пита какво иска за десерт, тя (Джулиън Мур) му отговаря – развод. После в колата обяснява как от скука е преспала с колега (Кевин Бейкън). Той не може да понесе думите й, защото това е ученическата му любов, не е имал други жени, скача в движение.

Оглупели от любов"Crazy, Stupud, Love." е романтична въртележка с моменти на човечност и светла тъга, която те кани да се качиш в движение и да й повярваш. Дори в миговете на сантиментална отнесеност, дори в моментите с грубичък фарс. Във филма има рядка за днес чистота на чувствата, отсъстват злодеи, добри хора изпадат в нелепи ситуации.

Настроението е като в ренесансова Шекспирова комедия, сценарист е ветеранът на Pixar Дан Фогелман ("Колите"). За комедия от този тип трябват виртуозни актьори, способни на преобразяване в следващата сцена, и те са налице.

Оглупели от любовРайън Гослинг е брилянтен сваляч в бар за самотни сърца, обучава изоставения съпруг в умението всяка вечер да си тръгваш с различно момиче. Тази част нестандартният режисьорски тандем Глен Фикара/Джон Рекуа ("Обичам те, Филип Морис") решава с духовитост и бравурен монтаж (не случайно Фикара е започнал като монтажист).

Играта се променя с първото момиче (Ема Стоун), отказало механичната свалка. Идва истинското влюбване, с всички последствия - повечето смешни, някои поучителни до сълза в окото, всички поднесени с деликатност и извън стереотипите.

Оглупели от любов"Crazy, Stupud, Love." е за три поколения, които търсят истинската любов в сродна душа и се научават да се борят за нея. 13-годишен умник (Джона Бобо) обожава красивата си детегледачка на 17 (Аналий Типтън), тя обаче се цели по-високо. В този филм важните развития са срещу очакванията ви за жанра, сега младите дават урок на старите.

По-едрият урок на "Crazy, Stupud, Love." е, че и в изтрамбованото до груб цинизъм поле на романтичната комедия все още има хляб, стига да се подходи с талант и интелигентност.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
blackvamp Положително
1 13.11.2011, 06:37
Оценка: 4
4 гласа

Много, много ми хареса. И този Райън Гослинг...наистина е като направен с фотошоп

 
 
 
netfocus
1 14.11.2011, 10:12
Оценка: -3
3 гласа

Райън Гослинг в момента определено е на върха на вълната.

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg