Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Спад в приходите на летните хитове в САЩ спрямо 2018 г.

Спад в приходите на летните хитове в САЩ спрямо 2018 г.
Спад в приходите на летните хитове в САЩ спрямо 2018 г.
Cinefish.bg

Теми
Спад в приходите на летните хитове в САЩ спрямо 2018 г.

03.09.2019, 09:23  |   Видяна: 457  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Всяко лято има своите хитове. И макар че последните няколко месеца се нагледахме на големи заглавия, общите им приходи в САЩ далеч не са рекордни. Цифрите са красноречиви: 4,32 милиарда долара са приходите на летните премиери, което отбелязва 2% спад спрямо миналата година, чиито филми се отчетоха с 4,41 милиарда.

Разбира се, ситуацията можеш да е и по-зле. Като през 2017 г., достигнала дъното за последните 10 години с приходи едва 3,84 милиарда. До момента приходите на филмите от началото на годината са с 6% по-малко от тези за същия период през 2018 г. Надеждите на всички в Холивуд са през есента и зимата да се появят още по-силни заглавия, които да променят ситуацията.

Цар лъв с най-много приходи за лято 2019

Съвсем според очакванията „Дисни“ са големият шампион това лято. Цели три техни филми надминаха приходи от 1 милиард долара – „Цар Лъв“, „Аладин“ и „Играта на играчките: Пътешествието“. Приносът на студиото се изразява в 40% от общите приходи през лятото.

Благодарение на успеха на „Имало едно време в... Холивуд и най-вече на „Спайдър-мен: Далече от дома“, „Сони“ се изкачиха на второто място – за първи път от 2010 г. Както вече съобщихме, последните приключения на Питър Паркър се превърнаха в най-успешния хит на студиото за всички времена. Новият касов шампион с Том Холанд е спечелил до момента 1,122 милиарда долара.

Големи приходи за Спайдърмен далеч от дома

Този петък е премиерата на „То: Част втора, който се очаква да се представи поне на нивото на първия филм, счупил всички рекорди преди две години. Сред останалите хитове, които са с касов потенциал до края на годината, са „Замръзналото кралство 2“, „Джуманджи: Следващото ниво“ и, разбира се, „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg