Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

“еми —офи€ ‘илм ‘ест продължава филмовата традици€ в —≈¬Ћ»≈¬ќ с 10-о юбилейно издание през 2022 година!

—офи€ ‘илм ‘ест продължава филмовата традици€ в —≈¬Ћ»≈¬ќ с 10-о юбилейно издание през 2022 година!
—офи€ ‘илм ‘ест продължава филмовата традици€ в —≈¬Ћ»≈¬ќ с 10-о юбилейно издание през 2022 година!
Cinefish.bg

“еми
—офи€ ‘илм ‘ест продължава филмовата традици€ в —≈¬Ћ»≈¬ќ с 10-о юбилейно издание през 2022 година!

16.06.2022, 15:05  |   ¬ид€на: 852  |   синефиш.бг  |   √ќ–≈ўј “≈ћј
ќбщина —евлиево и —‘‘ ¬и кан€т
на  »Ќќ в летните вечери
6-9 юли 2022


«а јрт ‘ест/—офи€ ‘илм ‘ест е чест и удоволствие да реализираме, съвместно с ќбщина —≈¬Ћ»≈¬ќ, 10-ото издание на „—офи€ ‘илм ‘ест в —евлиево“ с подкрепата на веригата киносалони Europa Cinemas, Ќационален фонд „ ултура“ и OMV Ѕългари€.

ѕлощад „—¬ќЅќƒј” кани жителите и гостите на града на # »Ќќ в четири поредни юлски вечери, начални€т час на прожекциите е 21:00 – непосредствено след залез слънце!

*
‘естивалът стартира на 6 юли (ср€да) с най-нови€ филм на ƒрагомир Ўолев – „–»Ѕ≈Ќј  ќ—““, чи€то премиера беше в програмата на 26-и€ —‘‘, а филмът получи Ќаградата на гилди€ „ ритика“ към —Ѕ‘ƒ за най-добър балкански филм. “рети€т пълнометражен филм на ƒраго Ўолев е копродукци€ между Ѕългари€ и –умъни€, реализирана от опитните продуценти –осица ¬ълканова и јда —оломон.

—южетът прослед€ва девет драматични истории, огледали се в окото на умиращ делфин, открит случайно на брега на морето. 9 ситуации, в които хората са притиснати да реагират, ала те са объркани, изплашени, всеки потънал в своите грижи и проблеми. 9 гледни точки към един абсурден св€т, в който хората са като умиращи€ делфин – и никой не знае как да се погрижи за него…

«ад сценари€ на „–ибена кост“ сто€т режисьорът, ≈мануела ƒимитрова и √еорги ћерджанов. ќператор е Ќенад Ѕороевич, музиката е дело на Ќикола √руев – Kottarashky. –олите са разпределени между ƒе€н ƒонков, —узи –адичкова, ¬алентин јндреев – –афе, ћариана јнтонова, ћари€ —уфиева, √лори€ ѕеткова, ≈ли  олева и много други. „–ибена кост“ бе удостоен с наградата на —Ѕ‘ƒ за най-добър филм на ‘естивала на български€ игрален филм „«латна –оза“ 2021, както и с приза за операторско майсторство. ѕродуценти на „–ибена кост“ са  Ћј— филм, Hi Film Productions и ЅЌ“, съвместно с ј¬јЌѕќ—“ и –умънската национална телевизи€; филмът е реализиран с подкрепата на »ј „Ќационален филмов център“ (Ѕългари€), Ќационален център за  инематографи€ (–умъни€), ≈¬–ќ»ћј∆, —инегранд.

ќчаквайте специални гости – творци от екипа на филма ще се срещнат с публиката в —евлиево и ще го представ€т преди прожекци€та!

*
¬тори€т фестивален ден е 7 юли (четвъртък) – предвидили сме да гледаме заедно „ ј  —≈ Ќј”„»’ ƒј Ћ≈“я“, най-нови€т филм на сръбски€ режисьор –адивое јндрич, добре познат на българските зрители с хитовете „—веткавици“  и „ огато порасна, ще стана  енгуру“. ѕроектът е създаден по награждавани€ роман на известната детска писателка ясминка ѕетрович и бе представен на —офи€ ћийтингс 2018. „ ак се научих да лет€“ е съвместна продукци€ между Sense Production (—ърби€), Kinorama (’ървати€), јрт ‘ест (Ѕългари€) и Silverart (—ловаки€).

≈дна привидно скучна ваканци€ с две възрастни дами на идиличен средиземноморски остров се превръща в безценно прежив€ване за 12-годишната —офи€ – т€ намира нови при€тели, получава първата си целувка, среща се отново с отдавна разделеното си семейство и прежив€ва незабравими приключени€…

¬ъв филма има сериозно българско участие – в актьорски€ екип е —тефан ўерев, звукорежисьор е ћомчил Ѕожков, художник-гримьори са ѕет€ —имеонова и јтанас “емнилов. √ол€ма част от звуковата постпродукци€ е реализирана в ƒоли меди€ студио. јрт ‘ест (ћира —талева и —тефан  итанов) е копродуцент на проекта, в партньорство с ƒоли меди€ студио (ƒобромир „очов), с финансовата подкрепа на »ј „Ќационален филмов център“ Ѕългари€, националните филмови институции на държавите-копродуценти, ѕрограма “ворческа ≈вропа ћ≈ƒ»ј, ёгоизточно-европейска филмова мрежа и паневропейски€ фонд ≈вроимаж. ѕродукци€та си партнира с „Maison de Mitko Damov“ и медицинска лаборатори€ „Ѕодимед“.

*
“рети€т фестивален ден е 8 юли (петък) – жителите и гостите на —евлиево ги очаква среща с „–»÷ј–» Ќј —ѕ–ј¬≈ƒЋ»¬ќ—““ј“ на сценариста и режисьор јндерс “омас …енсен, с авторитетното присъствие на всеобщи€ любимец ћадс ћикелсен. ¬ наситени€ с емоционална дълбочина трилър на отмъщението, сюжетът се концентрира върху разследване на причините за пътен инцидент.  огато един от оцелелите сподел€ с геро€ на ћикелсен, бивш военен в јфганистан, че най-веро€тно не става дума за случаен взрив във влака, при който загива съпругата му, те обедин€ват усили€та си, за да разкри€т истината и да бъде въздадена справедливост. «ареждащо с особено напрежение е очакването да видим майсторството на ћикелсен в рол€та на суров и безскрупулен отмъстител.

*
¬ събота – 9 юли, програмата ни в —евлиево за 2022 година завършва с най-новата творба на грузински€ режисьор Ћеван  огуашвили „Ѕ–ј…“ЏЌ 4“. ‘илмът разказва за баща, бивш състезател по борба, който изминава път€ от “билиси до Ѕрайтън Ѕийч в Ќю …орк, за да помогне на сина си, забъркал се в проблемни ситуации със заеми и мафиоти. “ова е истори€та на баща и син, които постепенно преоткриват истини един за друг и попадат в странни€ микрокосмос на Ѕрайтън Ѕийч в Ѕруклин, където ще опозна€т живота на емигрантите и „истинската јмерика“. ќператор на филма е един от най-големите майстори зад камерата в ’оливуд - ‘едон ѕапамайкъл. ¬ главните роли са Ћеван “едиашвили (двукратен олимпийски и петкратен световен шампион по свободна борба, с първа световна титла в —офи€ през 1971), √иорги “абидзе и Ќадежда ћихалкова. «вукорежисьор е —ветлозар √еоргиев, а художник по костюмите – ≈ка Ѕичинашвили. ‘илмът е копродукци€ между √рузи€, –уси€, Ѕългари€ и —јў с подкрепата на »ј „Ќационален филмов център“. ѕродуцент от българска страна е јрт ‘ест (—тефан  итанов и ћира —талева).

*

ќчакваме ¬и на  ино площад „— ¬ ќ Ѕ ќ ƒ ј”
(пред ќбщина —≈¬Ћ»≈¬ќ)!

„—офи€ ‘илм ‘ест в —евлиево“

јко случайно завали – прожекциите ще бъдат реализирани
в б€лото фоайе на ќбщина —евлиево!

—офи€ ‘илм ‘ест продължава филмовата традици€ в —≈¬Ћ»≈¬ќ с 10-о юбилейно издание през 2022 година!


—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg
 лючови думи: мол в пловдив kino  |  нов български филм 2011 по кината  |  asteriks  |  анаконда филма  |  синема пловдив  |  жанкарлос канела  |  рупърт френд  |  тодор колев  |  силен филм  |  принцът и аз кралска сватба  |  силвестър сталоун mafiot  |  луда нощ  |  аз проклетникът  |  дуейн джонсън скалата  |  александър раданов  |  тат€на лолова биографи€  |  джейн кашмарек  |  зелени€т път  |  the resident 2010 българското заглавие  |  легенди за кървавата мери