Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми "Социалната мрежа" - с най-много награди на Дружеството на лондонските филмови критици

Социалната мрежа - с най-много награди на Дружеството на лондонските филмови критици
"Социалната мрежа" доминираше на церемонията по връчването на наградите на Дружеството на лондонските филмови критици, съобщи Контактмюзик.
Cinefish.bg

Филми
"Социалната мрежа" - с най-много награди на Дружеството на лондонските филмови критици

11.02.2011, 13:49  |   Видяна: 2220  |   club.bg  |   ФИЛМ

Филмът за Facebook "Социалната мрежа" доминираше на церемонията по връчването на наградите на Дружеството на лондонските филмови критици, съобщи Контактмюзик.

Той получи 4 отличия, докато "Речта на краля", посветен на живота на заекващия английски крал Джордж Шести, е с 3 награди.

"Социалната мрежа" спечели наградите за най-добър филм на годината, най-добър режисьор - Дейвид Финчър, най-добър британски актьор в поддържаща роля - Андрю Гарфийлд и най-добър сценарий - Арън Соркин.

"Речта на краля" спечели също наградите за най-добър британски режисьор - Том Хупър и най-добър актьор - Колин Фърт"Речта на краля", получил най-много номинации - 12, за наградите "Оскар", бе обявен за най-добър британски филм на годината. С 10 номинации за "Оскарите" е "Непреклонните", а с по 8 са "Социалната мрежа" и "Генезис".

"Речта на краля" спечели също наградите за най-добър британски режисьор - Том Хупър и най-добър актьор - Колин Фърт.

В категорията най-добра актриса Анет Бенинг, номинирана за ролята си в лесбийската драма "Децата са добре", спечели надпреварата с Натали Портман, която бе с номинация за превъплъщението си в ролята на балерина в "Черен лебед".

Крисчън Бейл бе обявен за най-добър британски актьор на годината за ролята си в "Боецът", докато отличието за най-добра британска актриса на годината бе присъдено на Лесли Манвил за ролята й в "Друга година".

Наградата за британски режисьор, осъществил пробив, спечели Гарет Едуардс с режисьорския си дебют "Чудовища".

В категорията най-добър чуждоезичен филм пък бе отличен "Богове и хора", посветен на истинската история за френски монаси, убити в Алжир. БТА

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg