Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Снимките на петия филм за агента на ЦРУ Джак Райън започват през този месец септември

Снимките на петия филм за агента на ЦРУ Джак Райън започват през този месец септември
Снимките на петия филм за агента на ЦРУ Джак Райън започват през този месец септември
Cinefish.bg

Филми
Снимките на петия филм за агента на ЦРУ Джак Райън започват през този месец септември

23.07.2012, 10:18  |   Видяна: 1846  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

До момента, литературния персонаж Джак Райън, който е главно действащо лице в няколко от шпионските романи на известния писател Том Кланси, е бил представян на големия екран точно четири пъти, като за първи път ролята беше изиграна от Алек Болдуин във филма от 1990-та година “На лов за Червения Октомври”. След Болдуин, ролята беше изиграна два пъти от Харисън Форд, а последния за момента актьор който се превъплъти в образа на Джак Райън бе носителя на “Оскар”, Бен Афлек.

Заглавието на филма с Афлек е “Всички страхове” и през 2002-ра година той натрупа близо 200 милиона долара от световното си киноразпространение. Веднага след доброто постижение на лентата в бокс офиса се заговори за следващ филм за преживяванията на Джак Райън, но по все още неясни причини така и не се стигна до снимки.

Едва през 2010-та година, представител на студиото Парамаунт Пикчърс потвърди официално, че ще бъде направен нов филм за Джак Райън в който главната роля ще бъде изпълнена от актьора от “Шпионски свалки” Крис Пайн. В последвалите две години бяха сменени няколко режисьори, а сценария беше променян многократно по настояване на студиото.

В крайна сметка, продукцията, която все още няма официално заглавие, получи зелена светлина за снимки малко по-рано тази година, а продуцентите разкриха, че на режисьорския стол ще седне Кенет Брана, който с работата си по миналогодишния хит “ТОР: Богът на гръмотевиците” доказа, че умее да се справя добре и с висобюджетни екшън-проекти. Дългата подготвителна работа по проекта не повлия на готовността на Крис Пайн да изиграе Джак Райън и само преди няколко седмици младия актьор заяви, че ще участва в лентата със сигурност.

Досега не се разкриваше кога точно ще стартират снимките на филма, но малко по-рано днес, по време на интервю свързано с телевизионния му сериал “Инспектор Валандер”, Кенет Брана не само заяви, че снимачния период ще започне в началото на месец септември тази година, но и също така потвърди появилата се преди няколко дни информация, че самия той ще изиграе една от отрицателните роли.

Брана: “Започваме да снимаме в началото на септември и ще работим до Коледа. За мен ще бъде удоволствие да режисирам и да играя отрицателния персонаж. Това е един много непредсказуем, много силен и интересен герой, който е пълна противоположност на Джак Райън. Когато проекта ми беше представен за първи път не бях напълно готов да работя по него, но с течение на времето стигнах до извода, че това е нещо което трябва да направя - нещо с което ще се гордея. Филмът ще бъде едно много бързо, модерно и изпълнено с доста екшън приключение, в което ще има и страхотни персонажи."

Всички допринесоха със своите идеи – Крис Пайн, Лоренцо ди Бонавентура (продуцента) и сценаристите. Моята работа е да обединя всичко това и да направя един филм, който да оправдае очакванията на всички ни.”

Детайлите относно сюжета на предстоящия филм се пазят в тайна и единственото което се знае е че историята ще опише как точно Джак Райън е успял да се превърне в един от най-добрите международни анализатори на ЦРУ. За момента, Крис Пайн и Кенет Брана са единствените актьори, които ще участват със сигурност в шпионския екшън-трилър.

Въпреки че ще разполага с приличен бюджет от около 70-80 милиона долара, Кенет Брана заяви, че няма намерение да използва за снимките триизмерни или IMAX камери.

С
ценарият на лентата е написан от Дейвид Кеп (“Таен прозорец”) и Стивън Зейлиън (“Гражданско дело”), a освен режисьор и изпълнител на една от главните роли, Кенет Брана е и продуцент, в партньорство с Томи Харпър (“Свръхбагаж”) и Лоренцо ди Бонавентура (трилогията “Трансформърс”).

В следващите две седмици се очаква да бъдат оповестени и имената на актьорите, които ще делят екрана с Крис Пайн и Кенет Брана.

Все още неозаглавения филм за Джак Райън ще тръгне по кината в края на следващата година. От Парамаунт Пикчърс все още не са определили точната премиерна дата.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg