Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Снимките на филмовата адаптация на романа “Анна Каренина” започват този месец

Снимките на филмовата адаптация на романа “Анна Каренина” започват този месец
Сценарият на филма е базиран на публикувания през 1878-а година едноименен роман на руския писател Лев Толстой, а за режисьор бе избран създателя на “Гордост и предразсъдъци”, Джо Райт.
Cinefish.bg

Филми
Снимките на филмовата адаптация на романа “Анна Каренина” започват този месец

09.09.2011, 15:53  |   Видяна: 3175  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

В публикувано изявление, от филмовото студио Working Title разкриха, че снимките на дълго подготвяната историческа продукция “Анна Каренина” ще стартират малко по-късно този месец в Англия. Сценарият на филма е базиран на публикувания през 1878-а година едноименен роман на руския писател Лев Толстой, а за режисьор бе избран създателя на “Гордост и предразсъдъци”, Джо Райт.

Действието на “Анна Каренина” ще се развива през 19-ти век в Русия, а сюжета ще разказва за търсещата щастие Анна, която става свидетел на радикални и неочаквани промени както в семейството си, така и в нейния най-близък кръг от приятели.

В публикувано изявление, от филмовото студио Working Title разкриха, че снимките на дълго подготвяната историческа продукция “Анна Каренина” ще стартират малко по-късно този месец в Англия. Сценарият на филма е базиран на публикувания през 1878-а година едноименен роман на руския писател Лев Толстой, а за режисьор бе избран създателя на “Гордост и предразсъдъци”, Джо Райт.Филмът на Джо Райт няма да бъде първия път в който известната книга на Толстой ще бъде пренесена на големия екран - до момента са създадени общо дванадесет филмови адаптации, дело руски, американски и английски режисьори.

В началото на месец март, тази година, режисьора изрази надеждата си да привлече за главната женска роля номинираната за “Оскар” актриса Кийра Найтли. Сега, от Working Title потвърдиха официално не само участието на Найтли, но и участието на звездата от “Шерлок Холмс”, Джуд Лоу, който ще се превъплъти в ролята на съпруга на главната героиня, Алексей Каренин.

“Джо Райт е изключителен творец, и благодарение на неговия талант и добрия сценарий, ще се получи един пълен с блясък и емоции филм. За да осъществим идеите си, ние сме събрали екип, чиито професионализъм е ненадминат.

Това ще бъде четвъртия ми общ филм с Джо, и всички ще се постараем да го превърнем в една от най-добрите екранизации на този невероятен роман. С Кийра Найтли в главната роля и с прекрасните поддържащи актьори, ние сме уверени, че “Анна Каренина” ще успее да привлече зрителите в киносалоните”, заяви продуцента на бъдещия филм, Джеймс Шеймъс (“Тигър и дракон”).

от Working Title потвърдиха официално не само участието на Найтли, но и участието на звездата от “Шерлок Холмс”, Джуд Лоу, който ще се превъплъти в ролята на съпруга на главната героиня, Алексей Каренин.Изборът на Кийра Найтли не е изненадващ, тай като актрисата вече е работила с режисьора Джо Райт върху “Гордост и предразсъдъци” и “Изкупление”. Найтли получи номинация за “Оскар” именно за ролята си в “Гордост и предразсъдъци”, и според холивудски наблюдатели, изпълнението й като Анна Каренина без съмнение отново ще привлече вниманието на членовете на американската академия за филмово изкуство и наука.

Партньори на Кийра Найтли и Джуд Лоу в историческата продукция ще бъдат актьорите Аарън Джонсън (“Шанхайски рицари”), Оливия Уилямс (“Шесто чувство”), Емили Уотсън (“Червеният дракон”) и Матю Макфейдън (“Смърт на погребение”).

Сценарист е носителя на “Оскар” Том Стопард (“Влюбеният Шекспир”), а Джеймс Шеймъс ще продуцира, заедно с Тим Бевън (“Димящи аса”) и Александра Фъргюсън (“Дориан Грей”).

Снимките на “Анна Каренина” ще протекат в Англия и Русия, а световната му премиера е насрочена за втората половина на следващата година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg