Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми „Снимах се само заради парите!“ – някой актьори са достатъчно честни, за да си го признаят

„Снимах се само заради парите!“ – някой актьори са достатъчно честни, за да си го признаят
„Снимах се само заради парите!“ – някой актьори са достатъчно честни, за да си го признаят
Cinefish.bg

Теми
„Снимах се само заради парите!“ – някой актьори са достатъчно честни, за да си го признаят

27.05.2016, 10:47  |   Видяна: 1678  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Когато си начинаещ актьор е лесно да се водиш само от идеалите си и страстта си за самоизява. С течение на времето разбираш, че в крайна сметка, дори и актьорската работа е просто работа. „Децата са в скъп университет, трябва пак да се прави ремонт на къщата и тогава защо пък да не се снимам в някой глуповат касов филм, за да изкарам някой друг лев“– това понякога си казва всеки уважаван средностатистически ветеран актьор. Рискът е оправдан – най-много да участваш в някоя боза, с която едва ли ще те запомнят.

Следващите актьори са поели такъв риск, не че изпълненията им в тези филми са лоши и те се срамуват от тях, но чистосърдечно си признават, че са приели ролите, само заради парите.

Алек Гинес, Междузвездни войни

Алек Гинес, Междузвездни войни
 
Оказва се, че Алек Гинес ненавиждал всеки един момент, който прекарал в ролята на Оби-Уан Кеноби. Въпреки че според договора му, това изпълнения щяло да му донесе доста солидни приходи, той непрекъснато мрънкал на снимачната площадка, че диалогът е долнокачествен, а героят му няма ясна мотивация. Дори от дистанцията на времето, той не е сантиментален към ролята и в мемоарите си разказва, как разплакал дете, като му казал никога вече да не гледа „Междузвездни войни“. По повод инцидента, в книгата си той споделя още: „Надявам се този младеж, сега вероятно на трийсет, не живее в свят от фантазии, пълен с второкласни, детски баналности.“

Иън Макшейн, Игра на тронове

 Иън Макшейн, Игра на тронове
 
Иън Макшейн ще привнесе арогантния си чар в настоящия шести сезон на „Игра на тронове“. Какъв герой ще изиграе, все още не е ясно. Без да е особено заинтересуван от истерията около сериала, в едно интервю той издава малка част от дълбоко пазения сюжет. След паническата кризата у феновете, предизвикана от този гаф, в друго интервю той споделя: „ Я всички да си гледат работата. Та това са само цици и дракони, все пак!!! Искаха от мен да участвам само в един епизод и аз си казах – значи това означава, че би следвало да умра в края му…Страхотно! Ще участвам!“ Това, което само не е ясно, е дали ще умре от дракон или от цица?

Сали Фийлд, Невероятният Спайдър-Мен

Сали Фийлд, Невероятният Спайдър-Мен
 
За разлика от повечето актьори в този списък, Сали Фийлд приема ролята на леля Мей във филма, не заради меркантилност, а като услуга към старата си приятелка и продуцент Лора Зискин, която е болна от рак по време на снимките и в последствие умира. Все пак Сали не смята, че филмът го бива и в едно интервю казва на Хауърд Стърн: „ В този филм е доста трудно да намериш триизмерен герой. Колкото и усилия да полагаш, винаги ще е невъзможно да набуташ десет кила боклуци в чанта, която побира само пет“.

Орсън Уелс, Трансформърс: филмът/1986/

Орсън Уелс, Трансформърс: филмът/1986/
 
Последният филм, в който участва един от най-големите кинаджии в историята - Орсън Уелс, е комерсиалната безсмислица от 1986 г. – „Трансформърс: Филмът“. Всъщност за тази лента актьорът-режисьор (или обратното) предоставя само гласа си – за ролята на Юникорн. По-късно пред своя биограф Брабара Лиминг той споделя с презрение: „Представяш ли си, изиграх гласа на играчка. Някаква ужасна роботизирана играчка от Япония, която се превръща от едно нещо в друго. После се сбих с нещо и накрая ме унищожиха“. Той остава язвителен за тази роля във филмографията си до края на живота си.

Лорънс Оливие, Inchon
 
 Лорънс Оливие, Inchon

Как така се оказва, че един от най-големите актьори на своето поколение, Лорънс Оливие, се снима във филм, често определян за най-лошия на всички времена? Не е нужно да предполагаме, защото самата кинолегенда дава чистосърдечен отговор на този въпрос в интервю, направено на снимачната площадка – „Хората ме питат защо участвам в този филм. Отговорът е много прост. Заради парите!“ Седемдесет и три годишният Оливие получава един милион долара, за да изиграе тази роля.

Майкъл Кейн, Челюсти: Отмъщението
 
Майкъл Кейн, Челюсти: Отмъщението

През петдесетгодишната си филмова кариера, Майкъл Кейн е участвал в няколко филма, който според неговите дипломатични думи – „не са били добре направени“. Но само един от тези нескопосани филми е причината той да не се появи на Оскарите и да получи лично първата си статуетка за „Хана и нейните сестри“. По това време той е на Бахамите, на снимачната площадка на „Челюсти: Отмъщението“. Той не съжалява толкова, че е участвал във филма, защото така или иначе никога не го е гледал – „Никога не съм гледал този филм, но по всичко личи, че е ужасен!“, споделя той в мемоарите си и добавя: „От друга страна обаче, къщата, която си построих с парите от него, е страхотна!“

Майкъл Медсън, Видове II

 Майкъл Медсън, Видове II
 
Според Майкъл Медсън, той самият е участвал само в няколко добри филми в кариерата си. През 2009 г. в интервю той е доста конкретен и определя, че тези които стават са точно шест. А какво смята за останалите? – „Да, направих някой истински боклуци, но нали пък трябва да си плащам сметките!“. Що се отнася до „Видове II”, той също не е ласкателен за изявата си там – „Честен съм, участвах в лош филм и искам феновете ми да знаят това и да нямат големи очаквания, когато го гледат!“


ДАССподелете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg