Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис “Смърфовете” запази лидерската си позиция в българската бокс офис класация

“Смърфовете” запази лидерската си позиция в българската бокс офис класация
Филмовата адаптация на популярните анимационни серии “Смърфовете” продължава успешния си поход по българските киноекрани, и запазва заетата преди близо четири седмици лидерска позиция в бокс офис класацията.
Cinefish.bg

Бокс офис
“Смърфовете” запази лидерската си позиция в българската бокс офис класация

14.09.2011, 10:43  |   Видяна: 1579  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС
Филмовата адаптация на популярните анимационни серии “Смърфовете” продължава успешния си поход по българските киноекрани, и запазва заетата преди близо четири седмици лидерска позиция в бокс офис класацията.

От премиерата си, която се състоя на 19-ти август, до момента, триизмерния филм на режисьора Раджа Госнел е натрупал 702 815 лева. От премиерата си, която се състоя на 19-ти август, до момента, триизмерния филм на режисьора Раджа Госнел е натрупал 702 815 лева. Семейната комедийна продукция определено надмина предварителните очаквания, и е на път да достигне границата от един милион лева. “Смърфовете” ще бъде запомнен не само с доброто си представяне по кината, но и с факта, че успя да се пребори със силно рекламирани заглавия като “Конан варварина”, “Зеленият фенер” и премиерния “Опашати сватовници”. Триизмерната лента се радва на успех и извън границите на България – до момента, общите й международни приходи се равняват на впечатляващите 457,209,277 долара.

Второто място е заето от триизмерния “Конан варварина”Второто място е заето от триизмерния “Конан варварина”
, който за три седмици е спечелил 260 915 лева. Филмът на Маркъс Ниспел набра скорост след слабия си премиерен уикенд, и натрупа приходи, които не биха могли да бъдат наречени впечатляващи, но имайки в предвид изненадващо доброто представяне на “Смърфовете” и конкуренция от страна на други 3D продукции, спечеленото до момента е прилично. “Конан варварина” няма да се нареди сред най-печелившите триизмерни филми на годината, но все пак се представя доста по-добре в България отколкото в САЩ, където за съжаление на създателите, лентата се нареди сред най-големите финансови разочарования на 2011-та.

Трети е премиерния “Опашати сватовници”Трети е премиерния “Опашати сватовници”. За първия си уикенд в България, комедията с Кевин Джеймс и Росарио Доусън е спечелила 18 074 лева, а като към това прибавим и приходите от предпремиерните прожекции, сумата се увеличава на 30 824 лева – скромен, но не и неочакван старт за продукция от този род. В повечето случаи, филмите в които партньорите на главния герой са от животински вид намират своята публика в България, и затова очакванията са, че през втората си седмица по кината, “Опашати сватовници” ще привлече значително по-голям брой зрители.

“Шефове гадняри” застава на четвърта позиция“Шефове гадняри” застава на четвърта позиция, със спечелени за близо един месец, 249 771 лева. Лентата с Джейми Фокс и Кевин Спейси продължава да се представя достойно, и без съмнение ще намери място сред най-печелившите комедии на лятото. До момента по света, “Шефове гадняри” е натрупал близо 200 милиона долара, при бюджет от 35 милиона.“Зеленият фенер” е на пето мястоТриизмерният комиксов екшън “Зеленият фенер” е на пето място, като за близо две седмици е спечелил 68 293 лева – разочароващ резултат за филм в 3D формат, който бе предшестван и от прилична рекламна кампания. В този случай, представянето на филма в България напълно съвпада с това в САЩ, където приходите с в пъти по-малко от очакваното. Дори и да надмине границата от 100 хиляди лева, заснетия с бюджет от 200 милиона долара “Зеленият фенер” ще се счита за един от най-слабо представилите се летни филми на 2011-та година.

“Колумбиана”, с участието на Зоуи Салдана, заема шеста позиция.Френско-американския екшън “Колумбиана”, с участието на Зоуи Салдана, заема шеста позиция. За изминалите две седмици от премиерата, продуцирания от Люк Бесон филм е натрупал 58 792 лева. “Колумбиана” не разчиташе на силна рекламна кампания и това е една от причините за скромното представяне до момента. Все пак, лентата има шанс да натрупа приходи от над 100 хиляди лева, което ще бъде напълно стабилен резултат за продукция без претенции за огромни приходи в бокс офиса.

Седми е хоръра “Стръв”,Седми е хоръра “Стръв”, който за две седмици по кината е спечелил 56 836 лева. Въпреки, че се прожектира и в триизмерен формат, филма на Дейвид Елис регистрира разочароващо представяне до момента. Това не  е толкова изненадващо, защото продукциите от хорър-жанра (с изключение на поредиците “Последен изход” и “Убийствен пъзел”) рядко успяват да привлекат голям брой зрители в кината. До момента по света, “Стръв” е спечелил малко над 17 милиона долара.

“Размяната” е на осмо място“Размяната” е на осмо място
, със спечелени за три седмици, 90 793 лева. Комедията с Райън Рейнълдс и Джейсън Бейтман няма да се нареди сред хитовите комедии на годината, но все пак ще завърши представянето си с приходи от над 100 хиляди лева, което ще бъде приличен резултат за комедиен филм, който не е продължение на успешна първа част и не разчита на по-високите цени за 3D прожекции.Премиерният “Лешникотрошачката 3D” застава на девета позицияПремиерният “Лешникотрошачката 3D” застава на девета позиция
. За първия си уикенд по българските екрани, високобюджетния филм на Андрей Кончаловси е спечелил разочароващите 6 405 лева. Със сигурност може да се каже, че липсата на сериозна рекламна кампания преди премиерата е причината за слабия старт на лентата. Семейните продукции в триизмерен формат по принцип се радват на прилични успехи в България, и затова очакванията са, че “Лешникотрошачката 3D” ще набере скорост в следващите две седмици. Но ако това не се случи, филма ще се превърне в едно от най-слабо представилите се 3D заглавия на 2011-та година.

Каубои и извънземниФантастичният уестърн “Каубои и извънземни” е десети, със спечелени за пет седмици, 207 579 лева. Въпреки звездния актьорски състав, филма не се превърна в очаквания летен блокбастър както в България, така и в САЩ. Спечеленото до момента от българските киносалони може да бъде сметнато за прилично, но очакванията определено бяха по-големи, и “Каубои и извънземни” ще се присъедини към групата на силно рекламираните филми тази година, които изненадващо не успяха да привлекат по-голяма публика. Общите световни приходи на филма до момента се равняват на 156,606,221 долара.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg