Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Следващата покупка на „Дисни“ може да е... Бонд

Следващата покупка на „Дисни“ може да е... Бонд
Следващата покупка на „Дисни“ може да е... Бонд
Cinefish.bg

Филми
Следващата покупка на „Дисни“ може да е... Бонд

13.12.2019, 09:26  |   Видяна: 538  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Всеизвестно е, че те са най-голямата сила в Холивуд. „Дисни“ вече са собственици на „Фокс“ и така се сдобиха с правата върху супергероите от Х-Мен и Фантастичната четворка, както и върху поредици като „Семейство Симпсън“, „Пришълецът“ и „Планетата на маймуните“. А коя ще е следващата им голяма покупка?

Наскоро шефът на студиото Боб Игър бе определен за бизнесмен на годината от списание Time. Това е напълно в реда на нещата, след като „Дисни“ се отчетоха с пет филма с приходи над 1 милиард долара за 2019, като този списък със сигурност ще бъде допълнен с още две заглавия – „Замръзналото кралство 2“ и „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“.

Следващата покупка на „Дисни“ може да е... Бонд

Запитан правата върху коя поредица би искал да закупи, ако има възможност, Игър отговаря: „Нямаме намерение да купуваме нищо в момента. Но аз винаги съм бил голям почитател на Джеймс Бонд“.

Това моментално предизвика лавина от коментари. Разбира се, че „Дисни“ няма да спрат да купуват нови компании и печеливши марки. Но с Бонд, Джеймс Бонд ситуацията е по-особена. Правата върху него се държат от EON Productions, основана от покойния Албърт „Къби“ Броколи и Хари Салцман през 1961 г. за създаването на първия филм от легендарната поредица „Доктор Но“.

След смъртта на Броколи собственици на правата са неговата дъщеря Барбара и доведения му син Майкъл Уилсън. Тя нямат никакво намерение да се откажат от тях, дори и с цената на баснословни суми. Но все пак всичко си има своята цена...


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg