Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Ще се завърне ли Майкъл Бей за петия филм от хитовата поредица “Трансформърс”?

Ще се завърне ли Майкъл Бей за петия филм от хитовата поредица “Трансформърс”?
Ще се завърне ли Майкъл Бей за петия филм от хитовата поредица “Трансформърс”?
Cinefish.bg

Филми
Ще се завърне ли Майкъл Бей за петия филм от хитовата поредица “Трансформърс”?

18.12.2014, 11:18  |   Видяна: 1945  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

През лятото на тази година научнофантастичния екшън “Трансформърс: Ера на изтребление” успя да се пребори с конкуренцията и бе на върха на българската бокс офис класация в продължение на цели три седмици. В световен мащаб лентата на хитмейкъра Майкъл Бей натрупа приходи от над един милиард долара и това я превърна в най-успешното филмово заглавие на 2014-та година.

Трансформърс: Ера на изтребление“Ера на изтребление” е четвъртия филм от стартиралия преди седем години франчайз “Трансформърс” и имайки предвид постигнатия успех в бокс офиса не е изненадващо, че от студиото Парамаунт Пикчърс планират да направят още едно продължение.

Преди няколко месеца се появи информация, че “Трансформърс 5” ще тръгне по кината през 2016-та година, но е важно да се отбележи, че за момента все още няма официално потвърждение от страна на Парамаунт. Звездата от “Ера на изтребление” Марк Уолбърг ще се завърне за петата част, но в продължение на няколко месеца не бе сигурно дали Майкъл Бей ще седне отново на режисьорския стол.

В момента името на Бей се свързва с няколко големи студийни проекти, като един от тях е именно “Трансформърс 5”. Слуховете относно режисьорската позиция на петия филм се увеличиха значително през изминалите седмици и сега (по време на интервю за Hollywood Reporter) самия Бей разясни ситуацията. По думите на 49-годишния продуцент-режисьор той ще помага при разработването на “Трансформърс 5”, но няма намерение да поема режисурата.

Бей: “Мога да ви кажа, че ще помагам при правенето на филма. Не съм дал съгласието си за друго. Трябва да изготвим план за успешното продължаване на този франчайз и сега сме в търсене на сценаристи. Но това е всичко засега. В момента се интересувам от други проекти. Предложиха ми няколко средно големи филми и всички те си заслужават.”

На въпроса какво точно разработва в момента Бей отговори:

“Работя по “13 часа”. Това е историята на момчетата от Специалните части, които се бориха срещу нападателите на американското посолство в Бенгази. В деня на атаката те са започнали да действат след като са получи обаждане от посолството – “Ако не дойдете тук, всички ние ще умрем”. Филмът е от тяхната гледна точка. Това е много важен проект за мен и в момента обсъждаме бюджета с Парамаунт Пикчърс.”

От Парамаунт не разкриват конкретна информация за работата и екипа на “Трансформърс 5”, но имайки предвид казаното от Майкъл Бей от началството на студиото изглежда ще трябва да търсят нов режисьор за петия филм.

В най-добрия случай повече детайли за петия “Трансформърс” ще бъдат разкрити през първата половина на 2015-та година.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg