Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Шейн Блек ще режисира фантастичния екшън “Death Note”

Шейн Блек ще режисира фантастичния екшън “Death Note”
Cinefish.bg

Артисти
Шейн Блек ще режисира фантастичния екшън “Death Note”

14.01.2011, 17:25  |   Видяна: 2612  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ

Шейн Блек, известен в близкото минало като един от най-скъпоплатените сценаристи в Холивуд, ще поеме режисурата на фантастичната продукция “Death Note”. Филмът ще бъде адаптация на едноименния японски комикс, създаден от Тсугуми Оба и Такеши Обата и публикуван за първи път през 2003 година.

В скорошно интервю, Блек заяви, че е голям почитател на комикса и вече е започнал да адаптира материала за големия екран.

Историята на “Death Note” проследява живота на младия Лайт Ягами – обикновен гимназист, който по случайност попада на мистериозна тетрадка, която убива всеки човек чието име е написано в нея.

Когато осъзнава на какво е попаднал, Лайт решава да разчисти града от всички престъпни елементи.
Но има и други хора, които знаят за съществуването на тетрадката и младия гимназист се превръща в издирван от тайните служби беглец.

Шейн Блек доби популярност след като през 1987 година написа сценария на първия “Смъртоносно оръжие”. През 2005 година, Блек доказа че притежава и завиден режисьорски талант с работата си върху изпълнения с черен хумор “Целувки с неочакван край”, в който главните роли бяха изпълнени от Робърт Дауни-мл, Вал Килмър и Мишел Монахан. “Death Note” ще отбележи втория път, в който Блек сяда на режисьорския стол.

Блек пред deadline.com: “Харесвам много японската манга и “Death Note” ми е любимо заглавие. Историята, героите, свръхестествените елементи, всичко това ми допадна.

От доста време работя върху сценария на игралния филм, но в крайна сметка трябва да благодаря на агента си Дейвид Грийнблат, който премина през какво ли не, само за да ме свърже с всички хора, от които зависи дали ще режисирам “Death Note”. Мисля че от материала, с който разполагаме ще се получи страхотен филм.”

Блек не разкри дали е избрал актьор за главната роля, но заяви, че в следващите седмици ще разкрие повече информация относно статута на продукцията.

Death Note” ще бъде продуциран от Дан Лин (“Терминатор: Спасение”), Рой Лий (“Предизвестена смърт”), Дъг Дейвисън (“От другата страна”) и Брайън Уитън (“Последен изход”), а партньори на Шейн Блек в писането на сценария са Антъни Багароци (“Дълга целувка за лека нощ”) и дебютанта Чарлс Мондри.

Премиерата на филма е насрочена за 2013 година.

deadline.com

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg