Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Шестият “Бързи и яростни” тръгва по кината през месец май, 2013-та година

Шестият “Бързи и яростни” тръгва по кината през месец май, 2013-та година
Джъстин Лин отново ще се завърне на режисьорския стол на “Бързи и яростни 6”, а самия филм ще тръгне по световните киноекрани в края на месец май, 2013-та година.
Cinefish.bg

Филми
Шестият “Бързи и яростни” тръгва по кината през месец май, 2013-та година

27.06.2011, 10:57  |   Видяна: 3695  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Тазгодишният “Бързи и яростни 5: Удар в Рио” се превърна не само в най-успешната част от популярната екшън поредица, но и в един от най-печелившите филми на 2011-та година. Само до момента, лентата с Вин Дизел и Пол Уокър е натрупала над половин милиард долара от световното си киноразпространение – сума, която без съмнение гарантира появата на ново продължение.

Още преди “Удар в Рио” да тръгне по кината, продуцента на филма Нийл Моритс (“Стелт”) заяви, че заедно с Вин Дизел планират шеста част от поредицата.

Моритс: “С Вин Дизел вече знаем за какво ще става дума в шестия филм. Обсъждали сме го много пъти, още преди да започнем снимките на петия. Намеренията са ни да направим шестата част, и от студиото са наясно с това.”

Тогава все още не бе ясно дали студиото Universal Pictures ще даде зелена светлина на следващ филм, но огромния успех на “Бързи и яростни 5: Удар в Рио” доказа, че интереса на публиката към този франчайз съвсем не е намалял. Малко след премиерния уикенд на филма, продуцентите от Universal потвърдиха намерението си да направят шести филм.

Но въпреки че Нийл Моритс и звездата Вин Дизел вече заявиха, че ще бъдат част от продължението, не бе сигурно дали режисьора Джъстин Лин, който засне последните три части от поредицата, също ще се завърне. След успеха на “Бързи и яростни 5: Удар в Рио”, Лин се превърна в един от най-търсените режисьори в Холивуд – името му се свързваше с петата част на “Терминатор” и римейка на “Шотландски боец”, и за определен период от време се смяташе, че именно “Терминатор 5” ще бъде неговия следващ филм.

Но сега, близо два месеца след премиерата на “Бързи и яростни 5: Удар в Рио”, от Universal Pictures разкриха, че въпреки слуховете, Джъстин Лин отново ще се завърне на режисьорския стол на “Бързи и яростни 6”, а самия филм ще тръгне по световните киноекрани в края на месец май, 2013-та година. Освен информацията за Джъстин Лин, говорител на студиото заяви, че партньори на Вин Дизел ще бъдат отново Пол Уокър (в ролята на бившия полицай Брайън О’Конър) и екшън-звездата Дуейн Джонсън – Скалата, който в петата част изпълни ролята на федералния агент Люк Хобс.

За момента, информацията относно сюжета на “Бързи и яростни 6” се пази в пълна тайна, и единственото, което беше разкрито от студиото е, че филма ще бъде “най-опасното приключение за главните герои.”

Сценарият на продължението ще бъде написан от Кристофър Морган, известен с работата си по хитовете “Неуловим” и “Мобилна връзка”, а Нийл Моритс ще продуцира, заедно с Вин Дизел, Майкъл Фотрел (“Могъщият Джо Янг”) и Аманда Луис (“S.W.A.T.- Специален отряд”). Според първоначалната информация, “Бързи и яростни 6” ще бъде последния филм от поредицата за режисьора Джъстин Лин, който веднага след като заснеме продукцията, ще се насочи към “Терминатор 5”.

Продължението ще разполага с готов сценарий до края на месец декември, а снимките се очакват да стартират през пролетта на следващата година. Въпреки че все още не е потвърдено, филма най-вероятно ще се разпространява в триизмерен формат.

От Universal Pictures заявиха, че световната премиера на “Бързи и яростни 6” ще се състои на 24-ти май, 2013-та година.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg