Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини Сериал за Том Рипли

Сериал за Том Рипли
Cinefish.bg

Тв новини
Сериал за Том Рипли

22.03.2019, 10:50  |   Видяна: 639  |   синефиш.бг  |   ТВ
Нали си спомняте популярния герой на Патриша Хайсмит, който често е представян и на екрана? Явно ще видим Том Рипли и като герой в сериал. С тази задача се е заел носителят на „Оскар“ Стивън Зейлиън. Той подговя сериал за социопата убиец и ще бъде сценарист и режисьор на почти всички епизоди от първия му сезон.

Сериал за Том Рипли

Зейлиън използва за основа петте романа на Хайсмит, сред които най-познати са „Талантливият мистър Рипли“, който е публикуван първи от поредицата още през 1955 г., и „Играта на Рипли“. Всички те представят еволюцията в Том Рипли – от обикновен измамник до сериен убиец.

Още през 1960 г. се появява първата екранизация по роман на Хайсмит, в която
Ален Делон играе Том Рипли във филма на Рене Клеман „В зенита на слънцето“. Виждали сме и по-възрастна версия на героя, изигран от Джон Малкович в „Играта на Рипли“. Безспорно най-впечатляващо е превъплъщението на Мат Деймън във филма на Антъни Мингеля „Талантливият мистър Рипли“, отличен с 5 номинаци за „Оскар“.

Сериал за Том Рипли

Във времена, когато антигероите за завладели малкия екран (Ханибал Лектър е един от примерите за това), явно е подходящ моментът да видим и сериал за Том Рипли. Още повече, че негов създател ще е Зейлиън, носител на „Оскар“ за адаптацията си по романа „Списъкът на Шиндлер“. Между другото той е автор на сценария на „Ханибал“, продължението на „Мълчанието на агнетата“, дело на Ридли Скот.

Очакваме скоро да научим кой ще е изборът на Зейлиън за ролята на Том Рипли, както и коя телевизия ще излъчва новия сериал.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg