Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини Сериал по „Последният мохикан“ от режисьора на Бонд 25

Сериал по „Последният мохикан“ от режисьора на Бонд 25
Cinefish.bg

Тв новини
Сериал по „Последният мохикан“ от режисьора на Бонд 25

12.04.2019, 09:48  |   Видяна: 676  |   синефиш.бг  |   ТВ
Макар че в момента е ангажиран изцяло със снимките на новия епос за Джеймс Бонд, Кари Фукунага подготвя и бъдещи проекти. Той няма да изостави своите телевизионни корени, след като бе режисьор на няколко епизода от първия сезон на „Истински детектив“, както и на изключително добре приетия „Maniac“. Фукунага ще прави сериал по „Последният мохикан“.

Сериал по „Последният мохикан“ от режисьора на Бонд 25

Сериал по „Последният мохикан“ от режисьора на Бонд 25Новата адаптация по класическия роман на Джеймс Фенимор Купър е подготвяна в сътрудничество с Никол Касъл, режисьор на пилотния епизод от сериала „Пазителите“. Романът е публикуван през 1826 г., а действието в него се развива по време на френско-индианската война през 1757 г. Историята проследява необичайната романтична връзка между младия мохикан Ястребово око и красивата Кора, дъщеря на английски полковник.

Фукунага е автор на сценария, заедно с Николас Осбърн, а Касъл ще е режисьор. Проектът се разработва за Paramount Television.

„Сблъсъкът между две цивилизации по време на Седемгодишната война, който е в основата на „Последният мохикан“, е моя отколешна мания. Това е една Световна война, преди този термин изобщо да съществува. Възможността да пресъздадем героите на романа и да съживим забравените прародители на американската идентичност, е невероятно вълнуваща за мен“, споделя Фукунага.

Екранизациите по романа на Фенимор Купър са безкрайно много. Все пак една от най-добрите си остава тази на Майкъл Ман с Даниъл Дей-Луис в главната роля.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg