Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Тв новини Сериал по „Опасни връзки“

Сериал по „Опасни връзки“
Cinefish.bg

Тв новини
Сериал по „Опасни връзки“

29.07.2019, 10:56  |   Видяна: 493  |   синефиш.бг  |   ТВ
Епистоларният роман на Пиер Шадерло дьо Лакло от години предизвиква интереса на различни кино творци. Най-известен е филмът на Стивън Фриърс „Опасни връзки“ от 1988 г., отличен с безброй награди, между които и три „Оскар“-а. Ето че познатата история за прелъстяване, предателство и отмъщение ще бъде превърната в сериал от премиум канала Starz.

Сериал по „Опасни връзки“

Сценарист и създател на новата телевизионна продукция ще е Хариет Уорнър, работила по известни сериали като „Призвание акушерка“ и „Футболни съпруги“. Тя ще адаптира романа, публикуван за първи път през 1782 г. Главни герои в него са Маркиза дьо Мертьой и Виконт дьо Валмон, двама нарцистични съперници и бивши любовници, които използват съблазняването като оръжие, с което контролират своите жертви.

Сериалът ще представи живота на скучаещата аристокрация на Франция малко преди френската революция. Той ще разкаже историята от преди описаното в романа и ще покаже ранните години на Мертьой и Валмон, когато те се срещат и стават страстни любовници в бедняшки квартали в Париж през 18 век.

Сериал по „Опасни връзки“

Още в края на 50-те години Роже Вадим екранизира романа в скандален филм с участието на Жана Моро и Жерар Филип в двете главни роли. През 80-те на успех се радва пиесата на Кристофър Хамптън, който пише по нея сценария на филма на Стивън Фриърс и е удостоен за това с „Оскар“. Големите звезди в този шедьовър са Глен Клоуз и Джон Малкович, а в ролята на тяхна жертва е прелестната Мишел Пфайфър. Впоследствие историята се сдобива и с осъвременена версия „Секс игри“, с участието на Сара Мишел Гелар, Райън Филип и Рийз Уидърспун.

Хамптън ще е сред изпълнителните продуценти на новия сериал. Той е описван като „провокативна и секси“ версия на романа с огромен бюджет. Общо осем ще са епизодите, а снимките ще се състоят в Чехия.

Сериал по „Опасни връзки“
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg