Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Сценарият на „Гладиатор 2“ е почти готов

Сценарият на „Гладиатор 2“ е почти готов
Cinefish.bg

Филми
Сценарият на „Гладиатор 2“ е почти готов

12.06.2019, 09:20  |   Видяна: 1002  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Отдавна се говори за това продължение, към което мнозина проявяват открит скептицизъм. Изминаха 19 години от премиерата на „Гладиатор“, един от най-великите филми на Ридли Скот, окичен с безкрайно много награди и превърнал в звезда Ръсел Кроу. Възможно ли е все пак историята да бъде продължена?

През миналата година съобщихме, че самият Скот се е заел сериозно с този проект. Сега научаваме повече подробности от продуцентите на бъдещия хит Уолтър Ф. Паркс и Лори МакДоналд, които са и сред продуцентите на новия хит „Мъже в черно: Глобална заплаха“.

Сценарият на „Гладиатор 2“ е почти готов

Докато промотират новата глава от популярната поредица, двамата споделиха, че са впечатлени от работата на Питър Крейг по сценария на „Гладиатор 2“. А щом говорят толкова открито, значи сценарият е почти завършен. Разбираме и че действието в него ще се развива 25 – 30 години след събитията в оригинала.

За незапознатите: Крейг е сред най-търсените сценаристи в Холивуд. Много са филмите, създадени от него, но сред най-популярните са „Градът“, първият сериозен успех в режисурата на Бен Афлек, двете части на „Игрите на глада: Сойка-присмехулка“, „Кръвен баща“ с Мел Гибсън и „12 силни“ с Крис Хемсуърт. Освен това Крейг е автор на сценария на друго продължение, на което се възлагат големи надежди – „Топ Гън: Маверик“.

С такъв сценарист проектът звучи още по-интригуващо. Но за Паркс и МакДоналд най-важно е, че Скот е потвърдил желанието си да се заеме и с продължението на своя епичен шедьовър.

Сценарият на „Гладиатор 2“ е почти готов
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg