Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Сценаристът Чарли Кауфман обърна гръб на Холивуд

Сценаристът Чарли Кауфман обърна гръб на Холивуд
Чарли Кауфман успя да събере заедно с колегите си продуценти Дон Хармън и Дино Стаматопулос сумата от 400 000 долара чрез сайта за набиране на субсидии Kickstarter.
Cinefish.bg

Артисти
Сценаристът Чарли Кауфман обърна гръб на Холивуд

20.09.2012, 14:57  |   Видяна: 1220  |   stand.bg  |   АРТИСТ

Чарли Кауфман обърна гръб на Холивуд в името на следващия си проект. Сценаристът на „Синекдоха, Ню Йорк", „Да бъдеш Джон Малкович", „Блясъкът на чистия ум" и „Адаптация" успя да събере заедно с колегите си продуценти Дон Хармън и Дино Стаматопулос сумата от 400 000 долара чрез сайта за набиране на субсидии Kickstarter. Това е двойно на сумата, необходима за новия проект на Кауфман и съответно е рекордно постижение за уебсайта.

Със събраните средства Кауфман ще помогне на 40-минутната покадрова анимация „Anomalisa", базирана върху негова авторска пиеса, разказваща за Тайната вечеря на Леонардо да Винчи по един хумористичен начин.

„Повечето от вас знаят, че филмовата индустрия изобилства от невероятни сценарии, написани от изключително талантливи хора, които никога няма да видят бял свят, или по-лошо - ще бъдат преобразувани в нещо съвсем друго, нямащо ниюо общо с оригиналния замисъл". Това е реплика, излизаща не от устата на Кауфман, а от тази на анимиран мъж със сива брада и папионка. „Единственото нещо, което искаме, е артистите да получат необходимата доза уважение и разбиране, а това, от което се нуждаем за целта, сте самите вие" - обяснява анимираният мъж.

Моделът за набиране на средства, познат като crowdfunding, който Kickstarter предлага, е добре дошъл за независимите кинаджии, искаща да избегнат холивудската примка. Стартирал през 2009 г., сайтът е събрал средства до този момент за 68 224 филмови, художествени и медийни проекта, от които 3772 вече са в ход.

Сред реализираните такива са документалните ленти, номинирани за „Оскар", „Sun Come Up" и „Incident in New Baghdad", както и получилата добри първоначални отзиви документална история на Мат Портърфийлд, „Putty Hill" (премиерата й ще се случи по време на тазгодишното биенале "Уитни").

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg