Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Създателят на “Призрачен ездач” поема режисурата на екшън-трилъра “Аутобан”

Създателят на “Призрачен ездач” поема режисурата на екшън-трилъра “Аутобан”
Режисьорът Марк Стивън Джонсън се завръща в света на високобюджетните филми.
Cinefish.bg

Филми
Създателят на “Призрачен ездач” поема режисурата на екшън-трилъра “Аутобан”

04.08.2011, 15:33  |   Видяна: 2645  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Режисьорът на хитовете “Призрачен ездач” и “Daredevil-Дявол на доброто”, Марк Стивън Джонсън, се завръща в света на високобюджетните филми. След като през изминалите четири години засне само един филм, романтичната комедия “Когато си в Рим”, Джонсън е решил отново да обърне поглед към екшън-жанра.

От филмовата компания Inferno Entertainment обявиха в публикувано в интернет изявление, че следващия филм на режисьора ще бъде екшън-трилъра “Аутобан” (“Autobahn”), който бива описван като комбинация от “Скорост” и “Мобилна връзка”. Първоначално, филма носеше заглавието “I-95”, а намерението на продуцентите бе снимките да протекат на източното крайбрежие на САЩ.

Режисьорът на хитовете “Призрачен ездач” и “Daredevil-Дявол на доброто”, Марк Стивън Джонсън режисьора ще бъде екшън-трилъра “Аутобан” Но за да бъде привлечена по-голяма международна публика, от Inferno Entertainment промениха не само името на продукцията, но и мястото на което ще се развива сюжета й. Филмът ще бъде ситуиран в Германия, а част от действието му ще се развива на едни от най-големите магистрали (или “аутобани”) в страната, където няма ограничения на скоростта.

Сюжетът ще разказва за бивш пилот от Формула-1, който се събужда в заключено BMW, намиращо се на метри от най-натоварения аутобан в Германия. Когато отговаря на звънящия мобилен телефон, той разбира, че разполага само с 90 минути да откара пълната с експлозиви кола до определена цел. Ако откаже да се подчини или се провали, съпругата и малката му дъщеря ще бъдат убити.

“Аутобан” няма да разчита на скъпи и сложни визуални ефекти, а на реални каскади, преследвания и експлозии, които ще бъдат заснети на истински магистрали в Германия. На това се дължи и факта, че режисьора Марк Стивън Джонсън ще разполага със значителния бюджет от 70 милиона долара. От Inferno Entertainment заявиха, че до месец ноември, тази година, ще бъде избран и актьора, който ще изпълни главната роля.

Сценарият на “Аутобан” е написан от Грегъри Русо, за когото това е втори филмов проект след “Heatseekers”, който ще бъде превърнат от продуцентската компания на Майкъл Бей, Platinum Dunes, в мащабен приключенски екшън. Русо заяви, че заедно с Марк Стивън Джонсън е направил няколко допълнителни промени в сценария, които са били наложителни след като е било взето решението действието на лентата да се развива в европейска държава.

Продуценти на “Аутобан” ще бъдат Стийв Шварц (“Дървото на живота”), Спенсър Силна (“Сянката”) и Уилям Джонсън (“Наказателят: Военна зона”), а снимките на филма се очакват да стартират в началото на следващата година.

“Аутобан” ще се завърти по световните киноекрани не по-рано от пролетта на 2013-та година.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg