Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Създателите на “Пътуване до центъра на Земята” подготвят приключенския “William Tell: 3D”

Създателите на “Пътуване до центъра на Земята” подготвят приключенския “William Tell: 3D”
Cinefish.bg

Филми
Създателите на “Пътуване до центъра на Земята” подготвят приключенския “William Tell: 3D”

08.09.2011, 16:27  |   Видяна: 2499  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

От компанията Arclight Pictures разкриха, че през месец март, следващата година, в Румъния ще започнат снимките на триизмерната приключенска продукция “William Tell: 3D”. Не режисьорския стол ще седне създателя на хита “Пътуване до центъра на Земята”, Ерик Бревиг, а в главната роля ще се превъплъти звездата от поредицата “Мумията”, Брендън Фрейзър.

Сценарият на “William Tell: 3D” бе закупен от Arclight Pictures през пролетта, и тогава бе обявено, че снимките ще започнат в края на тази година, под режисурата на британеца Ник Хъран (“Виртуална сексуалност”).

От компанията Arclight Pictures разкриха, че през месец март, следващата година, в Румъния ще започнат снимките на триизмерната приключенска продукция “William Tell: 3D”. Не режисьорския стол ще седне създателя на хита “Пътуване до центъра на Земята”, Ерик Бревиг, а в главната роля ще се превъплъти звездата от поредицата “Мумията”, Брендън Фрейзър.Но след като по все още неясни причини, Хъран напусна проекта, работата по лентата бе отложена за неопределен период от време. Близо половин година по-късно, “William Tell: 3D” е отново сред приоритетните проекти на студиото Arclight Pictures, откъдето потвърдиха участието на Брендън Фрейзър и едновременно с това заявиха, че филма ще бъде заснет със сравнително ниския за подобен род продукции бюджет от 27 милиона долара.

За Фрейзър и новия режисьор Ерик Бревиг, това ще бъде втори общ проект след вече споменатия “Пътуване до центъра на Земята”, който през 2008-а година натрупа над 250 милиона долара по света.

Сценарият на “William Tell: 3D” е написан от братята Чад и Евън Лоу (“Търси се герой”), а продуцента Тод Мойър (“Бодлива тел”) заяви, че филма ще бъде “едно впечатляващо приключение за цялото семейство.”

Мойър: “Ерик и Брендън са доказали нееднократно, че могат да създават невероятни приключенски филми, при които няма възрастова граница и които забавляват истински публиката. Техническите познания на Ерик ще превърнат “William Tell: 3D” във впечатляващ филм, който ще може да се конкурира с всеки голям студиен проект.”

Сюжетът на предстоящата триизмерна продукция ще разказва за известния фолклорен герой Уилям Тел, който се изправя срещу могъщия австрийски владетел Херман Геслър. Отказът на Тел да се подчини на жестоките си ръководители разпалва въстание срещу цялото австрийско правителство – въстание, което изиграва важна роля в създаването на Швейцария.

Ерик Бревиг бе един от първите режисьори, които заснеха пълнометражни игрални филми (в случая, “Пътуване до центъра на Земята”), изцяло със специални триизмерни камери.

Именно опита на Бревиг с 3D технологията, и факта, че той лично притежава две специално модифицирани триизмерни камери, ще позволи “William Tell: 3D” да бъде заснет с бюджет от едва 27 милиона долара.

Тод Мойър ще продуцира приключенската лента с Бо Флин (“Пътуване до центъра на Земята”), а снимките започват в средата на месец март, 2012-та година, в Румъния. Веднага след това, екипът ще се пренесе в Швейцария.

Световната премиера на “William Tell: 3D” е насрочена за пролетта на 2013-та година. Точната дата все още не е определена.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg