Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Създателите на “Кунг-Фу Панда” ще работят по високобюджетен анимационен филм за Ноевия ковчег

Създателите на “Кунг-Фу Панда” ще работят по високобюджетен анимационен филм за Ноевия ковчег
Cinefish.bg

Филми
Създателите на “Кунг-Фу Панда” ще работят по високобюджетен анимационен филм за Ноевия ковчег

21.08.2014, 13:36  |   Видяна: 1373  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Малко по-рано тази година по кината тръгна високобюджетния епос на Дарън Аронофски “Ной”, в който главната титулярна роля бе изпълнена от носителя на “Оскар” Ръсел Кроу. Лентата се превърна в един от най-големите бокс офис хитове в България и натрупа в световен мащаб над 350 милиона долара.

Имайки предвид този успех не е изненадващо, че Холивуд планира да преразкаже отново историята за Ноевия ковчег. Малко по-рано днес от компанията Unified Pictures оповестиха, че ще финансират направата на все още неозаглавен триизмерен анимационен филм, чиито режисьор ще бъде създателя на хита “Кунг-Фу Панда” Джон Стивънсън.

Подобно на “Ной” лентата отново ще черпи вдъхновение от познатата библейска история, но с тази разлика, че сюжета ще се фокусира върху група животни, които се опитват да стигнат невредими до единственото си спасение - Ноевия ковчег. Централен герой ще бъде мравояда Гилбърт, който с неохота се превръща в лидера на групата. По пътя си към ковчега животните попадат на голям брой непредвидени препятствия.

Президентът на Unified Pictures Кийт Карвъл:

“По този филм ще работят едни от най-добрите аниматори в бизнеса. Ще разкажем една история с много емоции и хумор, която ще допадне на хората от всички възрасти. “

Вече завършения сценарий на неозаглавената 3D-анимация е дело на Филип Лазебник (“Принцът на Египет“) и Глен Долмън (“Кунг-Фу Панда”). Любопитно е да се отбележи, че екипа на продукцията е съставен от аниматори, които са работили по известни анимационни филми като “Цар Лъв“, “Красавицата и звяра“, “Шрек“, “Мулан“, “Играта на играчките“, “Покахонтас“ и “Франкенкуче“.

Бюджетът на филма надвишава сумата от 100 милиона долара, а за Unified Pictures това е първи пълнометражен анимационен проект. За момента обаче не се разкрива кои актьори ще дадат гласовете си на главните герои.

Ако всичко протече по план неозаглавената лента за пътуващите към Ноевия ковчег животни ще тръгне по кината в целия свят през лятото на 2016-та година.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg