Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Интервюта Сам Уортингтън за предстоящото продължение на хита “Сблъсъкът на титаните”

Сам Уортингтън за предстоящото продължение на хита “Сблъсъкът на титаните”
От студиото Warner Bros заявиха, че световната премиера на “Wrath of the Titans” ще се състои на 30-ти март, следващата година.
Cinefish.bg

Интервюта
Сам Уортингтън за предстоящото продължение на хита “Сблъсъкът на титаните”

06.09.2011, 10:37  |   Видяна: 4108  |   синефиш.бг  |   ИНТЕРВЮТА
Преди по-малко от един месец приключиха снимките на приключенския фантастичен екшън “Wrath of the Titans”. Филмът е директно продължение на миналогодишния хит “Сблъсъкът на титаните”, който спечели близо половин милиард долара от световното си кинорзапространение.

Сам Уортингтън за предстоящото продължение на хита “Сблъсъкът на титаните”Актьорът Сам Уортингтън се завръща за втори път в главната роля на Персей, а за режисьор на втората част бе избран южноафриканеца Джонатан Лейбесман, най-известен с работата си по “Тексаско клане: Началото” и тазгодишния “Световна инвазия: Битка Лос Анджелис”. “Wrath of the Titans” е заснет със значителния бюджет от 110 милиона долара и точно както предшественика си, ще бъде конвертиран в триизмерен формат по време на постпродукцията.

Звездата на филма Сам Уортингтън, който записа и участие в най-печелившата лента на всички времена, “Аватар”, многократно заяви, че продължението ще бъде значително по-добро от оригинала, за който по думите му не е имал достатъчно време да се подготви. По време на интервю, свързано с най-новия му филм “Неуредени сметки”, австралийския актьор отново поговори за това какво могат да очакват зрителите от предстоящия “Wrath of the Titans”.

Уортингтън: “Действието се развива десет години по-късно и аз лично приемам Персей като истински герой, а не като добавка. В първия филм нямах възможността да направя нещата, които исках да направя с този образ, и чувствах, че той е просто прикачен към действието. Това ме разочарова, и затова този път прекарахме доста време преди снимките в изграждането на образа и неговите дилеми. Имах страхотна идея за начина по който Персей ще се държи по време на филма и мисля, че се получи нещо наистина интересно. Това с което съм най-доволен е, че имахме възможността да направим нещо различно този път, не само с Персей, но и с целия филм. Не искахме само да повторим всичко от оригинала - а и аз едва ли бих се съгласил да участвам, ако всичко бе отново същото.

Хубавото този път е, че филма е много по-реалистичен. Усеща се суровата среда и битките са хореографирани по удивителен начин. Хората ще бъдат напълно погълнати от действието и заслугата за това е на режисьора Джонатан Лейбесман, който още при първата ни среща имаше конкретни идеи за начина по който искаше филма да бъде заснет. Много съм доволен от сътрудничеството ни, и с удоволствие бих работил с него отново.

За мен беше много важно Персей да бъде героя който исках да бъде от самото начало, но знаех, че все пак основното в тези филми е тяхната визия и адреналина който те изпълва докато ги гледаш. Като погледна назад към снимките, мога да кажа със сигурност, че се получи един много добър екшън-филм, в който има и страхотни герои. Това беше целта ни от самото начало, и се гордея, че се справихме.”


От студиото Warner Bros заявиха, че световната премиера на “Wrath of the Titans” ще се състои на 30-ти март, следващата година.

Сюжетът на “Wrath of the Titans” отново ще се фокусира върху Персей (Уортингтън), който вече се е сдобил със син на име Хелиус. Основната му цел е да води по-тих и спокоен живот, и затова се насочва към рибарството. Но след неочаквано предателство, Персей, с помощта на принцеса Андромеда, синът на Посейдон, Аргенор и падналия бог Хефестус, се насочва към подземния свят за да освободи пленения си баща Зевс, да се пребори с Титаните и техния жесток лидер Кронос, и да спаси човечеството.

Освен Сам Уортингтън, във втората част на “Сблъсъкът на титаните” участват още Лиам Нийсън, Ралф Файнс, Едгар Рамирес, Розамунд Пайк, Дани Хюстън и Бил Най. Сценарият на “Wrath of the Titans” е дело на Дейв Джонсън (“Сираче”), Грег Берланти (“Зеленият фенер”) и дебютанта Дан Мазо, а режисьора Джонатан Лейбесман също така и продуцира лентата, заедно с Кевин Де Ла Ной (“Черният рицар”) и Бейзъл Айуаник (“Бруклинските стражи”). Снимките на продължението приключиха, и в момента режисьора работи по монтажа и конвертирането на филма в триизмерен формат.

От студиото Warner Bros заявиха, че световната премиера на “Wrath of the Titans” ще се състои на 30-ти март, следващата година.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg