Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Сам Уортингтън за "Сблъсъкът на титаните" и носенето на поли

Сам Уортингтън за Сблъсъкът на титаните и носенето на поли
Поредното холивудско зрелище не само реализира зашеметяващи приходи още в първата си седмица в САЩ, но е и на път да направи Уортингтън още по-популярен.
Cinefish.bg

Теми
Сам Уортингтън за "Сблъсъкът на титаните" и носенето на поли

14.04.2010, 09:57  |   Видяна: 3959  |   club.bg  |   ГОРЕЩА ТЕМА

Звездата на Сам Уортингтън изгря миналото лято във филма "Терминатор: Спасение", а само няколко месеца по-късно австралийският актьор се появи в главната роля на най-касовия филм за всички времена –  "Аватар".

Очевидно желанието му да раздава справедливост не спира дотук, защото от този месец Сам Уортингтън влиза в нова роля – тази на героя Персей в "Сблъсъкът на титаните". Поредното холивудско зрелище не само реализира зашеметяващи приходи още в първата си седмица в САЩ, но е и на път да направи Уортингтън още по-популярен.

А за да разберем какво мисли самия Сам Уортингтън за последния си филм и какво е усещането мъж да носи пола, Club.bg ви предоставя интервюто му за "Ройтерс" от преди няколко дни.

Гледал ли си като дете "Сблъсъкът на титаните" (1981)?

Не, той не стигна до Австралия. Но успях да се запозная с него малко преди да започнем снимките по новата версия. Има много фенове на филма, които са докоснати по някакъв начин от първия филм. Затова ние се опитахме да направим римейка по-близък до сегашното поколение. Визуалните ефекти много ни помогнаха в случая.Доколкото ни е известно сте снимали доста дълго на различни места по света.

Режисьорът на филма никак не обича половинчатите истории. С него през цялото време беше снимки, снимки и пак снимки. "Сблъсъкът на титаните" определено е един от най-трудните филми, които съм снимал. Беше си грубо изживяване, но петте месеца си бяха и доста вълнуващи.

Това е третият ти екшън филм. Твоята колекция от екшън герои кукли Сам Уортингтън нараства.

Да, макар нито една от куклите да не прилича на мен, просто не знам какво се случва! Истината е, че аз съм просто един чичо, който участва в екшън филми, за да има с какви кукли да си играят племенниците му. (смее се) Ако 9-годишният ми племенник грабне гумен меч и започне да се прави на Персей, значи си е струвало.

Не се ли притесняваш, че като играеш само в екшъни, хората ще започнат да те подценяват?

Надявам се да не нося на хората просто екшън. Дано виждат в образите ми и малко повече драматичен елемент, чувствителност. Да, аз се разхожда напред-назад с гумен меч и това трябва да бъде забавно, но филмът си има своето послание. Той има сърце, както всеки един друг екшън филм. "Терминатор" имаше сърце, "Аватар" – също.Персей през почти цялото време носи шотландска фустанела. Как ти се отрази това да носиш поли?

Съчувствам на жените. В един по-ветровит ден винаги показваш повече бедра, отколкото ти се иска. Чувствах се като 33-годишен мъж, който играе на някаква детска игра. По някакъв начин намерих в детето в себе си. Надявам се чрез филма да събудим и детето в публиката.

А цветът на кожата ти – истински тен бе или бронз?

По-скоро някакъв странен сос. (смее се) Аз съм си типичен блед австралиец, затова всяка сутрин преди снимки ме намазваха с въпросната смес.

Как се промени животът ти след като участва в най-касовия филм за всички времена?

Много по-лесно минавам през митниците след успеха на "Аватар". Един приятел се шегува, като казва, че според него участвам в блокбъстъри, само защото това ми помага да минавам от една държава в друга по-лесно.

Какви са отношенията ти с Джеймс Камерън?

Дължа му всичко. Обичам го. Той е добър приятел и вдъхновяващ шеф. Бих направил всичко за него. Отношенията ни с него надхвърлят правенето на един филм. Връзката помежду ни си остава за цял живот. Плюс това той смята, че аз съм трън в гащите, с което съм напълно съгласен. (смее се)

Още новини:
„Сблъсъкът на титаните” е на първо място в родния бокс офис
Стивън Сегал на съд за сексуално насилие
Чарли Шийн: Оставам в "Двама мъже и половина"
Луда нощ в кино Арена
„Хаши” в Dada Cultural Bar

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 17.11.2010, 09:03
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg