Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми „Съдилището“ – новият проект на Стефан Командарев

„Съдилището“ – новият проект на Стефан Командарев
„Съдилището” е поредният проект на Стефан Командарев, над който той работи от 2009 г. насам.
Cinefish.bg

Филми
„Съдилището“ – новият проект на Стефан Командарев

11.05.2011, 13:27  |   Видяна: 2984  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Българо-немската копродукция вече получи финансиране и подкрепа от две ключови филмови сдружения.

Съдилището” е поредният проект на Стефан Командарев, над който той работи от 2009 г. насам. Подборът на локации започна, а кастингът за филма стартира през есента. Планирано е участие на голяма международна звезда, по примера на Мики Манойлович в „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”.

„Съдилището” е поредният проект на Стефан Командарев, над който той работи от 2009 г. насам. Подборът на локации започна, а кастингът за филма стартира през есента. Планирано е участие на голяма международна звезда, по примера на Мики Манойлович в „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”.

Най-добрите новини около новия проект са, че през изминалата седмица „Съдилището” получи одобрение на кандидатурата си за финансова подкрепа за развитие на проект от програмата МЕДИА - програма към Европейския съюз, която има за цел да подкрепи финансово европейски филмови проекти и да подобри конкурентоспособността на европейската аудиовизуална продукция.

За първи път проектът „Съдилището” беше представен на София Мийтингс 2009 в рамките на 13-ия Международен София Филм Фест
, където предизвика огромен интерес. Веднага след това бе подписан договор с един от най-големите и успешни немски продуценти – Александър Рис. Той от своя страна кандидатства и получи финансиране от ключовия немски регионалния фонд MDM.

В „Съдилището”, чийто снимки са планирани за 2012г., се преплитат истории по истински случаи от региона на Ивайловград, набляга се на отношенията между баща и син, в които е замесено престъпление от миналото и се понася наказание за него в настоящето. Разтърсваща любовна история внася нотка романтизъм в този драматичен филм, които има за цел да държи зрителите си в напрежение от началото до края.

„”Съдилището” е много сериозен и амбициозен проект. Най-взискателен съм към себе си – летвата е високо вдигната, след като до момента предишният ми филм получи 33 международни награди, като 9 от тях са награди на публиката и най-вече, след като бе сред полуфиналистите за Чуждоезичен Оскар”, разказва режисьорът. 

До момента са разработени 10 варианта на сценария на „Съдилището”, след като е взето участие в престижни европейски програми за писане и разработване на филмови сценарии. Допълнително е черпен опит от елитни консултанти от цял свят. Най-известната сред тях е Милена Йелинек, която има 25 годишна кариера в  университета Колумбия в Ню Йорк, във факултета за сценаристи.

Сред нейните  възпитаници са едни от най-добрите сценаристи на Америка, доста от които са печелили или са били номинирани за "Оскар". Другият консултант на сценария на „Съдилището” е Том Абрамс – известен американски сценарист, получил "Оскар" за сценарии на късометражен филм.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg