Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Розамунд Пайк - в ролята на Андромеда в продължението на “Сблъсъкът на титаните”

Розамунд Пайк - в ролята на Андромеда в продължението на “Сблъсъкът на титаните”
Розамунд Пайк ще подпише договор за участие в дългоочакваното продължение на миналогодишния триизмерен хит “Сблъсъкът на титаните”
Cinefish.bg

Артисти
Розамунд Пайк - в ролята на Андромеда в продължението на “Сблъсъкът на титаните”

10.02.2011, 10:46  |   Видяна: 3980  |   синефиш.бг  |   АРТИСТ

Английската актриса Розамунд Пайк, най-известна с ролите си във филмите “Не умирай днес” и “Двойници”, ще подпише договор за участие в дългоочакваното продължение на миналогодишния триизмерен хит “Сблъсъкът на титаните”.

Заглавието на втората част ще бъде “Wrath of the Titans”, а Пайк ще изпълни една от главните роли – тази на принцеса Андромеда. Актрисата успя да се пребори с другите кандидатки за ролята, Джорджина Хейг, Джанет Монтгомъри, Доминик Макелигот и Клеменс Поузи.

Заглавието на втората част ще бъде “Wrath of the Titans”, а Пайк ще изпълни една от главните роли – тази на принцеса Андромеда. В първата част, ролята на  Андромеда бе изпълнена от актрисата Алекса Давалос, която, въпреки желанието на продуцентите, отказа да се завърне поради натоварения си график.

Партньори на Розамунд Пайк в “Wrath of the Titans” ще бъдат звездата от “Аватар” Сам Уортингтън, Лиам Нийсън (“Списъкът на Шиндлер”), Джема Артъртън (“Спектър на утехата”) както и новите попълнения Едгар Рамирес (“Домино”), Тоби Кебел (“Чиракът на магьосника”) и Дани Хюстън (“Острие на мрака”). Интерес към продукцията са изявили английския актьор Бил Най (“Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца”) и младата Хейли Атуел (предстоящият “Капитан Америка”), но все още не се знае дали техните кандидатури са отпаднали или продуцентите все още преговарят с тях.

Сблъсъкът на титаните” се превърна в световен хит с приходи от над 400 милиона долара, но въпреки това, създателя на филма, Луис Летериер, предпочете да се нaсочи към други проекти. За негов заместник бе избран южноафриканския режисьор Джонатан Лейбесман, известен с трилърите “Тексаско клане: Началото” и “Страх от тъмното”. В края на миналата година, Лейбесман приключи със снимките на фантастичния екшън “Световна инвазия: Битка Лос Анджелис”. В главните роли ще видим Арън Екхарт и Мишел Родригес.  Българската премиера е на 11 март, тази година.

За разлика от “Сблъсъкът на титаните”, който бе конвертиран в триизмерен формат, “Wrath of the Titans” ще бъде заснет изцяло с триизмерни камери. Информацията беше потвърдена и от оператора на филма, Бен Дейвис.

Сценарият на “Wrath of the Titans” е дело на Дейвид Джонсън (“Зеленият път”), Грег Берланти (сериала“Кръгът на Доусън”) и дебютанта Дан Мазо, а Карл Макмилън (“Невъзможна мисия 2”) Кевин Де Ла Ной (“Призракът и мракът”), Бейзъл Айуаник (“Бруклинските стражи”) и Томас Тъл (“Sucker Punch: Измислен свят”) ще продуцират.

Снимките на “Wrath of the Titans”  започват след няколко седмици, a от Warner Bros заявиха, че премиерната дата на лентата е преместена от 30 март на 23 март, 2012 година.

reelzchannel.com

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg