Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис Романтичният “Новогодишна нощ” оглави българската бокс офис класация

Романтичният “Новогодишна нощ” оглави българската бокс офис класация
След като застана на първа позиция в американския бокс офис, ансамбловата романтична комедия на Гари Маршъл, “Новогодишна нощ”, повтори това свое представяне и в България.
Cinefish.bg

Бокс офис
Романтичният “Новогодишна нощ” оглави българската бокс офис класация

14.12.2011, 10:43  |   Видяна: 1983  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС
След като застана на първа позиция в американския бокс офис, ансамбловата романтична комедия на Гари Маршъл, “Новогодишна нощ”, повтори това свое представяне и в България. За първия си уикенд по родните киноекрани, филма с Робърт Де Ниро и Мишел Пфайфър (който успя да измести триизмерния хит “Войната на боговете” от лидерското място) спечели 53 649 лева, което е всъщност стабилен старт за продукция от този род.

Новогодишна нощВ САЩ, рекламната кампания на “Новогодишна нощ” бе значителна, и затова приходите от 13 милиона долара, които макар и че поставиха лентата на първото място в бокс офиса, бяха счетени за незадоволителни. В България, лентата бе предшествана от не толкова силна рекламна кампания и като се има в предвид, че тук представителите на жанра “романтична комедия” рядко регистрират големи печалби, стартовите приходи на филма на Гари Маршъл могат да се нарекат прилични. Със сигурност може да се каже, че една от основните причини “Новогодишна нощ” да е на първата позиция тази седмица е еклектичния актьорски състав на филма, който е съставен от едни от най-известните холивудски актьори и актриси. Романтичната комедия едва ли ще оглавява българската класация и другата седмица, тъй като този петък ще се състои премиерата на силно рекламирания екшън “Мисията невъзможна: Режим Фантом”, който без съмнение ще остави конкуренцията зад гърба си. Но въпреки това, “Новогодишна нощ” без съмнение има шанс да натрупа повече от прилични приходи от българските киносалони. В най-добрия случай, лентата ще завърши представянето си със сума надвишаваща 200 хиляди лева.

Тайните служби на дядо КоледаТриизмерната анимация “Тайните служби на Дядо Коледа” запазва заетата преди една седмица втора позиция в бокс офис класацията. За изминалите три седмици от премиерата, филма на режисьорката Сара Смит е натрупал 243 425 лева – напълно задоволителна сума за оригинална анимационна продукция, която не разчиташе на мащабна реклама преди премиерата. “Тайните служби на Дядо Коледа” стартира със сравнително скромни резултати от премиерния си уикенд, но в последвалите две седмици лентата набра по-голяма скорост, и по всичко изглежда, че тя ще продължава да привлича зрители в кината и до края на годината. Озвученият от Джеймс Макавой и Хю Лори филм се представя достойно и в останалата част от света – до момента, международните му приходи се равняват на 90,900,598 долара.

Весели крачета 2Втората анимация в българския топ 10, “Весели крачета 2”, застава на трето място, със спечелени за две седмици 119 324 лева. Триизмерната лента продължава историята на изненадващия едноименен хит от 2006-та година, но въпреки това не успя да натрупа очакваните за “3D филм-продължение” приходи. Подобно на “Тайните служби на Дядо Коледа”, “Весели крачета 2” не бе сред най-силно рекламираните продукции на годината и това е без съмнение е една от причините за не толкова впечатляващите резултати до момента. Но въпреки, че няма шанс да се конкурира с анимирани триизмерни хитове като “Рио” или “Рапунцел и разбойникът”, “Весели крачета 2” със сигурност ще надмине границата от 200 хиляди лева, което ще постави лентата ако не сред големите, то сред приличните анимационни хитове на 2011-та година.

Войната на боговетеЧетвърти е лидера от миналата седмица, “Войната на боговете”, който за пет седмици е спечелил общо 793 017 лева. Режисираният от Тарсем Сингх филм продължава изненадващо силното си представяне в България, и може да се каже, че ако бъде задържан достатъчно дълго на екран, ще успее да достигне границата от един милиона лева. Но дори и да не натрупа тази сума, “Войната на боговете” със сигурност ще се нареди сред най-успешните оригинални филми на годината. До момента по света, стилизирания фантастичен екшън с бюджет от 75 милиона долара е спечелил напълно задоволителните 179,868,732 долара.

Напълно според очакванията, романтичната драма “Здрач: Зазоряване - част 1” пребори конкуренцията и застана на лидерската позиция в българския бокс офис.Дългоочакваният “Здрач: Зазоряване - част 1” е на пета позиция, като за близо един месец е натрупал 503 419 лева. Четвъртата част от популярния франчайз се представя напълно според очакванията не само по родните кинноекрани, но и в целия свят със спечелени до момента 633,402,669 долара. Въпреки огромната популярност на поредицата “Здрач”, “Здрач: Зазоряване - част 1” няма да може да надмине границата от един милион лева в България, което се дължи най-вече на факта, че за разлика от “Войната на боговете” например, лентата не може да разчита на по-скъпите билети за триизмерна прожекция. Независимо от това, романтичната драма ще бъде считана за един от стабилните хитове на 2011-та година.

Джак и ДжилДжак и Джил”, в който си партнират Адам Сандлър и Кейти Холмс, заема шесто място в класацията. За изминалите близо две седмици от премиерата, режисираният от Денис Дюгън филм е спечелил общо 86 941 лева. Досегашното представяне на “Джак и Джил” в България е почти идентично с представянето на комедията в САЩ, където приходите не оправдаха напълно очакванията на продуцентите, но и също така не могат да бъдат наречени разочароващи. Любопитно е да се отбележи, че лентата е втората продукция с участието на Адам Сандлър тази година, след “Жена назаем”, който завърши българското си представяне с приходи от над 200 хиляди лева. До няколко дни, “Джак и Джил” ще надмине границата от сто хиляди лева, и в най-добрия случай ще се доближи до постигнатото от “Жена назаем”.

Операция - Шменти капелиСедми е българския “Операция - Шменти капели”, който за десет седмици по кината е натрупал впечатляващите 1 071 531 лева – резултат, който класира лентата с Влади Въргала и Христо Шопов сред най-печелившите заглавия сдобили се с киноразпространение в България. Успехът на “Операция - Шменти капели” е поредното доказателство за това, че съвременното българско кино умее да създава филми, които могат да бъдат достойни конкуренти на холивудските продукции.


Проповедникът с картечницаПроповедникът с картечница” е на осмо място в класацията, като за две седмици в България е спечелил 54 458 лева. Независимата лента на режисьора Марк Форстър тръгна почти незабелязано по българските киноекрани и затова скромните резултати до момента съвсем не са изненадващи. Звездата от “Фантомът от операта” и “300”, Джерард Бътлър, е вкарал над 7000 зрители в кината, но въпреки това “Проповедникът с картечница” трудно би могъл да набере повече скорост и да привлече вниманието на по-голяма публика. Лентата е на път да отпадне от топ 10, но все пак има шанса (ако скоро не бъде свалена от екран) да надмине границата от сто хиляди лева.

Вторият филм в класацията с участието на Кейти Холмс, “Корумпирани ченгета”, застава на девета позиция, със спечелени за три седмици, 73 361 лева. Също както “Проповедникът с картечница”, режисирания от Дито Монтиел филм попада в графата “независими продукции”, което от своя страна обяснява и не толкова доброто му представяне, въпреки участието на няколко доста известни холивудски актьори. До седмица и половина обаче, “Корумпирани ченгета” ще може да се похвали с приходи от над сто хиляди лева, което за независима лента ще бъде едно достойно постижение.

Дилъри на времеФутуристичният “Дилъри на време”, в който си партнират Аманда Сийфрийд и Джъстин Тимбърлейк, е на последното десето място в бокс офис класацията. За изминалите седем седмици от българската премиера, филма на Андрю Никол е натрупал напълно задоволителните 545 095 лева. Без съмнение, и благодарение най-вече на любопитния сюжет и известните млади актьори, “Дилъри на време” оправда напълно очакванията по отношение на бокс офиса, и вече се нареди сред най-успешните оригинални филми на годината. До момента по света, екшън-трилъра с бюджет от 35 милиона долара е натрупал задоволителните 127,905,892 долара.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg