Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

јртисти –обърт ƒауни-мл. екранизира потъването на американски€ крайцер »ндианаполис

–обърт ƒауни-мл. екранизира потъването на американски€ крайцер »ндианаполис
–обърт ƒауни-мл. екранизира потъването на американски€ крайцер »ндианаполис
Cinefish.bg

јртисти
–обърт ƒауни-мл. екранизира потъването на американски€ крайцер »ндианаполис

22.08.2011, 14:59  |   ¬ид€на: 3422  |   avtora.com  |   ј–“»—“
ƒраматичната истори€ с потъването на американски€ крайцер »ндианаполис във ‘илипинско море - най-смъртоносната загуба на екипаж на единичен кораб в истори€та на ¬оенноморските сили на —јў, ще бъде пренесена на гол€м екран от холивудската звезда –обърт ƒауни-мл.

ƒраматичната истори€ с потъването на американски€ крайцер »ндианаполис във ‘илипинско море - най-смъртоносната загуба на екипаж на единичен кораб в истори€та на ¬оенноморските сили на —јў, ще бъде пренесена на гол€м екран от холивудската звезда –обърт ƒауни-мл.—обствена му продуцентска компани€ Team Downey, подразделение на Warner Bros., са закупили доживотните права за екранизациите по мемоарите на ’ънтър —кот. ≈два 11-годишен, през 1996 г. —кот се зарав€ в истори€та на »ндианаполис и негови€ капитан „арлз ћаквей – един от едва 317-те оцелели (от 1196-членен екипаж) при корабокрушението на крайцера, потопен на 30 юли 1945 г. от €понската подводница I-58, амбициран да спечели конкурс по повод ƒен€ на истори€та.

ƒа избере тъкмо тази тема той решава след като гледа хорър класиката "Jaws", вдъхновен от сцената, в ко€то ловецът на акули  уинт си спомн€ за кошмарните събити€, последвали крушението на »ндианаполис. ѕроучването му изиграва решаваща рол€ за пълната реабилитаци€ на осъдени€ от ¬оенни€ трибунал на —јў капитан ћаквей през 2001 г., 33 години след самоубийството му.

ќцел€вайки от скоропостижното потъване, при което умират над 300 души, останалите матроси и офицери се озовават в открито море за четири дни, без вода и храна, при непрестанните набези на плуващите под т€х освирепели акули.

Ќаписана от –обърт ƒауни и неговата съпруга —юзън, истори€та в предсто€щи€ филм ще бъде адаптирана от номинирани€ за "Emmy" сценарист –обърт Ўенкен, чието име се свързва най-вече с мини-поредицата на HBO за ¬тората световна война "ѕасифик".

¬ момента Ўенкен работи по още една мини-поредица за HBO - "America: In the King Years", адаптирайки романа на “ейлър Ѕранч, а ƒауни е сред главните действащи лица на снимачната площадка на "ќтмъстителите", след като неотдавна приключи снимките на "Ўерлок ’олмс: »гра на сенки".
—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg