Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Артисти »

Роб Шнайдер - Артист

Артист - Роб Шнайдер, Rob Schneider
Роб Шнайдер е поредната звезда от тв шоуто Saturday Night Live, която стига с успех и до големия екран.

Гласувай за актьора:
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
3
Гласувай:
Среден резултат: 90/100

Роб Шнайдер - Артист

Rob Schneider
ЗА АКТЬОРА ГАЛЕРИЯ ФИЛМОГРАФИЯ МНЕНИЕ
15.05.2019  |   синефиш.бгРоб Шнайдер е поредната звезда от тв шоуто "Saturday Night Live", която стига с успех и до големия екран. Първият шанс на актьора да изнесе сам основната тежест в киното идва с филма "Дюс Бигалоу мъжко жиголо" (2000), комедия за сбъркана идентичност, толкова популярна сред зрителите, колкото охулена от критиците. Дребният актьор е роден в семейство на майка - филипинка и баща от еврейски произход в Сан Франциско на 31 октомври, 1963. Неговите първи комедийни изяви са от ученическите му години. Започва да пише скечове, когато е на 15 години, както и да се появява по сцените на местни комедийни клубове. Вдъхновен от майстори като Ричард Прайър, Джийн Уайлдър, Питър Селърс и Монти Пайтън, Шнайдер решава да прави кариера като комик.

След завършването на гимназията, Шнайдер се отправя на пътешествие в Европа, но няколко месеца по-късно става жертва на грабеж в Париж и едва успява да събере пари за обратен билет. Отново в Сан Франциско актьорът бързо влиза в комедийните среди и скоро открива шоутата на знаменитости като Джей Лено, Джери Зайнфелд и Дана Карви. Големият пробив на Шнайдер идва през 1990, когато е открит от продуцента на SNL Лорни Майкълс, докато снима комедийно шоу за HBO. Нает е като сценарист за SNL през 1991, но скоро започва и да изпълнява собствените си скечове, а не само да пише. Печели голяма популярност с образите "Richard the Richmeister", "Laymer" и "Чувствителният гол мъж", както и със сполучливи имитации на знаменитости. Шнайдер остава в шоуто до края на сезона 1993-1994, когато решава да напусне, за да опита кариера в киното.

Прави поддържаща, но забележима роля в "Съдията Дред" на Силвестър Сталоун (1995), но следващите му участия са предимно в трудни за запомняне комедии. През 1996 комикът се завръща в телевизията като една от звездите в кратко задържалия се на екран комедиен сериал "Men Behaving Badly", но продължава да фокусира по-голямата част от енергията си към големия екран. След участието в "Момче за всичко" (1998) и "Баща-мечта" (1999), две много успешни комедии на още една знаменитост от SNL, Адам Сандлър, Шнайдер получава и първата си главна роля в "Дюс Бигалоу мъжко жиголо", чистач на аквариуми, който в резултат на грешка започва да живее изискания живот на скъпо платено мъжко жиголо. Въпреки че е оплют от крикитата като незрял и вулгарен филм, "Дюс Бигалоу мъжко жиголо" носи прилични суми от представянето си по кината и още по-прилични след излизането си на видео.

Със спечелените пари Шнайдер финансира втория си филм "Животното". Героят му става жертва на автомобилна катастрофа, но е излекуван и придобива свръхчовешки умения, след като в тялото му са внедрени животински части и органи. Последният филм на актьора - затворническата комедия "Големият Стан" е и дебютът му като режисьор.

Споделете:
ПОСЛЕДНИ МАТЕРИАЛИ ЗА АРТИСТА  
 
Избери Aртисти  
Всички артисти (А-Я)   Всички артисти (А-Я)
А   Б   В   Г   Д   Е   Ж   З   И   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ь   Ю   Я
Всички артисти (А-Z)
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z
Артисти с най-висок рейтинг  
Юни
1. Боряна Семерджиева
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
100/100
2. Майкъл Фасбендер
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
90/100
3. Скот Истууд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
20/100
Последно добавени артисти  
 
Cinefish.bg Cinefish.bg