Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Рийз Уидърспун продуцира филм за Мартина Навратилова

Рийз Уидърспун продуцира филм за Мартина Навратилова
Рийз Уидърспун продуцира филм за Мартина Навратилова
Cinefish.bg

Филми
Рийз Уидърспун продуцира филм за Мартина Навратилова

16.05.2018, 09:34  |   Видяна: 2078  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Носителката на „Оскар“ обединява сили с отличения с „Пулицър“ журналист Глен Гринвалд и Сузане Гилбърт, продуцирала много от филмите на Оливър Стоун, за създаването на първи документален филм за тенис легендата Мартина Навратилова. Това ще бъде поредният продуцентски проект на Рийз Уидърспун, която е сред продуцентите на хитовия сериал „Големите малки лъжи“, в който играе и една от главните роли.

Новият филм ще хвърли светлина върху социалните и политически активности на Навратилова в подкрепа на жените и ЛГБТ общността. Гринвалд ще разкаже нейната необикновена история – на едно гей момиче, израснало във Флорида в епохата на Рейгън.

Проблемите, с които се сблъсква Мартина, са още повече актуални сега и затова е толкова важно да разкажем нейната история за новите поколения ангажирани млади хора. Те трябва да са наясно с нейната решаваща роля в борбата за правата на жените и за равноправие на ЛГБТ общността“, заяви Карол Кох, програмен директор на компанията Hello Sunshine, чийто собственик е Уидърспун. 

Филмът ще разказва за ангажирането на звездата на корта в различни кампании, включително за правата на имигрантите и правото на политическо разногласие. Той ще включва материали и спомени на фенове по целия свят, които разказват за нейното огромно въздействие върху различни социални и политически инициативи.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg