Трима бразилски готвачи пътуват до Франция, Италия и Япония, за да се върнат към корените си. Филм по пътя, изпълнен с вкусове и гастрономически истории, сериозен поглед през кулинарния пейзаж към глобализирането на готварското изкуство.
Трима бразилски готвачи обикалят света в търсене на забравени рецепти и изчезващи материали и се връщат в страната си с една мисия: решават да сложат във всяко ново ястие равни порции култура, история и традиция, за да разкрият големите проблеми на имиграцията в Бразилия. Лъкатушещ филм по пътя, който разкрива колко богата и сложна е станала фюжън кухнята в ерата на глобализацията.
НАГРАДИ И ФЕСТИВАЛИ:
Награда за най-добър документален пълнометражен филм на Международния филмов фестивал за екология и пътешествия в Каталония, Испания 2017; Награда за най-добър документален филм — Festival Terres Catalunya, Испания 2017; Visions du Réel, Nyon, Switzerland 2017; Thessaloniki Documentary Festival 2018.