Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Интервюта Режисьорът Джонатан Лейбесман за продължението на “Сблъсъкът на титаните”

Режисьорът Джонатан Лейбесман за продължението на “Сблъсъкът на титаните”
В интервю, свързано със “Световна инвазия: Битка Лос Анджелис”, Джонатан Лейбесман поговори и за това какво могат да очакват феновете от “Wrath of the Titans”
Cinefish.bg

Интервюта
Режисьорът Джонатан Лейбесман за продължението на “Сблъсъкът на титаните”

24.02.2011, 10:42  |   Видяна: 2511  |   синефиш.бг  |   ИНТЕРВЮТА

Фантастичният приключенски филм “Сблъсъкът на титаните”, в който главните роли се изпълняваха от Сам Уортингтън и Джема Артертън, се превърна в международен хит, с приходи от близо 500 милиона долара. Въпреки този успех, режисьора на филма Луи Летрие заяви през месец април миналата година, че няма да се завърне за продължението.

Няколко месеца по-късно, от студиото Warner Bros разкриха, че режисурата на втората част, която ще носи заглавието “Wrath of the Titans”, е била поверена на южноафриканския режисьор Джонатан ЛейбесманНяколко месеца по-късно, от студиото Warner Bros разкриха, че режисурата на втората част, която ще носи заглавието “Wrath of the Titans”, е била поверена на южноафриканския режисьор Джонатан Лейбесман, работил над филмите “Тексаско клане: Началото” и предстоящия екшън “Световна инвазия: Битка Лос Анджелис”, чиято българска премиера ще бъде на 11 март.

В интервю, свързано със “Световна инвазия: Битка Лос Анджелис”, Джонатан Лейбесман поговори и за това какво могат да очакват феновете от “Wrath of the Titans”, и какъв ще бъде неговия подход към филма.

Какво е чувството да бъдете избран за режисьор на толкова голям проект?

Джонатан Лейбесман: Много е вълнуващо. Не искам казвам нищо лошо за Луи Летрие, защото той е един от менторите ми, и ме е научил на много, но според мен първия филм беше пропусната възможност. Към втората част ще подходим различно – имаме страхотен актьорски състав и намерението ми е да направя филма суров и реалистичен, точно както “Световна инвазия: Битка Лос Анджелис”. И в тази сурова и реалистична среда ще поставим всички същества, които хората очакват да видят в такъв филм. Целта ни е да подходим точно както Ридли Скот подхожда към неговите филми – смятам, че нашия филм ще прилича повече на “Гладиатор”, отколкото на приказка.

Значи ще заснемете филма по начина по който заснехте “Световна инвазия: Битка Лос Анджелис”?

Не точно, защото “Световна инвазия” е заснет в почти документален стил, все едно гледате репортажи от Ирак. Както казах, за пример използваме “Гладиатор” и начина по който Ридли Скот успя да го превърне в напълно реалистичен спектакъл. Но не искам да прекалявам, защото в крайна сметка правим фантастичен филм.

Сблъсъкът на титаните Сам Уортингтън

Ще заснемете ли филма в триизмерен формат?

От самото начало, плана беше да заснемем филма в 3D. Но от Warner Bros ми показаха колко е напреднал процеса на конвертиране – видях няколко сцени от “Генезис” и “Хари Потър”, които бяха конвертирани в триизмерен формат, и те изглеждаха страхотно. Така че в крайна сметка решихме да заснемем филма с обикновени камери и после изцяло да го преработим в 3D формат. А и това ще ме улесни на снимачната площадка, защото някои от сцените са прекалено сложни за тежките триизмерни камери.

Какво могат да очакват феновете от втория филм?

Ще видят героите от гръцката митология, поставени във възможно най-реалистичната и безмилостна среда в стил “Гладиатор”. Филмът ще е с епични пропорции и ще смесим фантастичните същества с бруталността на реалния свят. Единствената ни цел е хората да бъдат погълнати от един огромен спектакъл, който ще бъде изпълнен с много тръпки, наситен екшън, бързо действие и страхотни актьори. Това ще представлява втория филм.

Колко време ще снимате?

Снимачният период е 78 дни. Ще приключим в края на юли.

Освен Сам Уортингтън и Джема Артертън, в “Wrath of the Titans” ще участват още Ралф Файнс, Тоби Кебел, Лиам Нийсън, Едгар Рамирес, Дани Хюстън и Розамунд Пайк. Сценарият на филма е на Дейвид Джонсън (“Сираче”) и Грег Берланти (“Зеленият фенер”), а режисьора Джонатан Лейбесман ще продуцира заедно с Кевин Де Ла Ной (“Черният рицар”) и Бейзъл Айуаник (“Градът”).

Снимките на “Wrath of the Titans” започват на 10 март, а световната му премиера ще се състои на 23 март, 2012-та година.

collider.com

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
netfocus Неутрално
1 24.02.2011, 01:11
Оценка: 0
0 гласа

Целта ни е да подходим точно както Ридли Скот подхожда към неговите филми – смятам, че нашия филм ще прилича повече на “Гладиатор”

... това го може само Ридли Скот...

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg