Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Артисти Режисьорът Блейк Едуардс почина на 88-годишна възраст

Режисьорът Блейк Едуардс почина на 88-годишна възраст
Режисьорът Блейк Едуардс почина на 88-годишна възраст
Cinefish.bg

Артисти
Режисьорът Блейк Едуардс почина на 88-годишна възраст

20.12.2010, 10:34  |   Видяна: 1691  |   actualno.com  |   АРТИСТ

Филмовият и телевизионен режисьор и сценарист Блейк Едуардс почина на 88-годишна възраст в Калифорния, от усложнения от пневмония в медицинския център Сейнт Джонс в Санта Моника, заяви неговият говорител Джийн Шуам.

Филмовият и телевизионен режисьор и сценарист Блейк Едуардс почина на 88-годишна възраст в Калифорния, от усложнения от пневмония в медицинския център Сейнт Джонс в Санта МоникаСъпругата му Джули Андрюс и други членове на семейството му бяха край него в предсмъртния му час. Едуардс бе хоспитализиран от около две седмици.

Преди смъртта си той работеше над два бродуейски мюзикъла единия, от които е базиран върху филмите за Розовата пантера, допълни говорителят.

През 1968 г. по екраните излиза неговият филм "Партито" с Питър Селърс, преди Едуардс да си вземе за известно време "отпуск" от киното.

По-късно по екраните се появява друг негов филм - "Виктор, Виктория" с участието на съпругата му, британската актриса Джули Андрюс.

Макар че много от филмите, над които е работил, станаха хитове, Едуардс е бил номиниран за "Оскар" само два пъти - през 1982 г. за отличието за адаптиран сценарий за "Виктор, Виктория" и през 1983 г. като съсценарист на "Мъжът, който обичаше жените". През 2004 г. Блейк Едуардс бе отличен с почетен "Оскар" за цялостната си кариера.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg