Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми "Речта на краля" бе представен пред журналисти

Речта на краля бе представен пред  журналисти
Филмът има 12 номинации за Оскар®, включително за „Най-добър филм”, „Най-добър режисьор” и „Най-добра мъжка роля”. Първите, които имаха възможност да видят шедьовъра на Том Хупър, бяха журналисти от националните медии
Cinefish.bg

Филми
"Речта на краля" бе представен пред журналисти

23.02.2011, 16:43  |   Видяна: 2675  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Филмът, претендент за най-много награди Оскар®,
за първи път бе представен пред  журналисти


Днес, 23 февруари, в Кино Арена Младост се състоя първата прожекция в България на филма „Речта на Краля”.


Днес, 23 февруари, в Кино Арена Младост се състоя първата прожекция в България на филма „Речта на Краля”.

Филмът има 12 номинации за Оскар®, включително за „Най-добър филм”, „Най-добър режисьор” и „Най-добра мъжка роля”. Първите, които имаха възможност да видят шедьовъра на Том Хупър, бяха журналисти от националните медии. Централна тема във филма е как крал Джордж VI, в невероятното изпълнение на Колин Фърт, се справя с проблема със заекването, благодарение на нетрадиционното лечение на Лайнъл Лог (в ролята е Джефри Ръш).

След филма се състоя пресконференция с участието на Ивелин Шапков, председател на Сдружение за инициативи по заекването, д-р Маргарита Станкова терапевт-логопед и преподавател в Нов Български университет, които отговаряха на въпроси на журналистите. За първи път бе съобщено за Харта на общуването, създадена по инициативана Сдружението, в партньорство с национално представени организации и на хора с увреждания.  Кремена Методиева от Изданелство Intense представи книгата „Речта на краля” заедно с редактора.

Премиерата на филма и книгата е едновременно на 25 февруари. Филмът тръгва по екраните само два дни преди връчването на Оскарите.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg