Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Реалните хора и звездите, които ги изиграха

Реалните хора и звездите, които ги изиграха
Реалните хора и звездите, които ги изиграха
Cinefish.bg

Теми
Реалните хора и звездите, които ги изиграха

09.10.2017, 12:41  |   Видяна: 1709  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Холивуд обожава драматичните сюжети, особено ако те са се случили на съвсем реални хора. Това е ясна гаранция, че адаптацията за големия екран на една лична и много човешка история би била хит, защото публиката лесно може да се идентифицира с нея. Холивудските актьори също проявяват голям интерес към такива роли, защото те често им носят награди. Понякога приликата между звездите и реалните хора е зашеметяваща, друг път пък се чудим на кого е хрумнала идеята, че тези двамата въобще имат нещо общо…

Ема Стоун и Били Джийн Кинг

Ема Стоун и Били Джийн Кинг
 
Това е филм, който предстои да излезе на екран съвсем скоро. Стоун ще изиграе легендарната тенисистка в филма „Битката на половете“. “Да изиграя тази вдъхновяваща жена промени живота ми.“ – казва актрисата. Тя също така натрупва солидна мускулна маса, за да се превъплъти автентично в образа на спортистката.

Уил Смит и Мохамед Али

Уил Смит и Мохамед Али
 
Това е може би най-добрата роля в кариерата на известния актьор. За нея той е номиниран за Оскар, но не го печели през 2001 г. Това като че ли провокира гнева най-вече на съпругата му, която оттогава търси различни поводи да атакува Академията по отношение на етническото многообразие в номинациите.

Джеймс Франко и Арън Ралстън
 
Джеймс Франко и Арън Ралстън

Франко изигра безапелационно този алпинист-приключенец в биографичния трилър на Дани Бойл „127 часа“. Филмът от 2010 г. разказва за оцеляването на Ралстън, когато той е заклещен в един каньон, след като парче голяма скала пада върху ръката му и той дни наред не може да се освободи, преди да вземе тежкото, но спасително решение сам да отреже ръката си.

Сандра Бълок и Лий Ан Туохи

Сандра Бълок и Лий Ан Туохи
 
Майкъл Оър, чиято история се разказва във филма от 2009 г. „Сляпата страна“ е бездомен тийнейджър, но в последствие го осиновява непримиримата Лий Ан. Нейната всеотдайност променя живота му. Младият състезател по американски футбол обаче твърди, че след излизането на филма по екраните, кариерата му тръгва надолу. Не така стоят пък стоят нещата за Сандра Бълок, която печели Оскар за ролята и вдъхновена от историята осиновява чернокожо дете.

Шарлиз Терон и Айлин Уорнос

Шарлиз Терон и Айлин Уорнос
 
Това е един от най-неразбираемите кастинг избори в Холивуд, но решимостта на красивата актриса да изиграе грозноватата мъжемразка и серийна убийца Айлин Уорнос се увенчава с Оскар през 2003 г., който южноафриканката посвещава на всеотдайната си майка. Само година преди това реалната убийца е екзекутирана във Флорида за доказани жестоки умъртвявания на шестима мъже.  

Дев Пател  и Саро Бриерли

Дев Пател  и Саро Бриерли
 
В този болезнено емоционалния филм „Лъв: стъпки към дома“/ разбира се, базиран на съвсем истинска история, обиколила световните медии през 2012 г. /се разказва историята на Саро Бриерли, който като дете заспива в един влак в Индия и семейството му го изгубва, за да се намерят след години при съвсем различни обстоятелства. Пател се среща лично с персонажа, в който се превъплъщава, а за изпълнението си е номиниран за Оскар.

Бри Ларсън  и Джанет Уолс 

Бри Ларсън  и Джанет Уолс
 
Филмът се казва „Glass Castle“ и е съвсем нов, с премиера преди месец. В него носителката на Оскар влиза в ролята на Джанет Уолс. Лентата е базирана на живота на американската журналистка и светска хроникьорка, работила за канала MSNBC. Първоизточникът е нейната автобиографична книга, в която тя разказва за тежкото си детство, живяно в нищета, както и за алкохолизирания си агресивен баща. Дали тази роля ще донесе още един Оскар за Ларсън – предстои да разберем…

Рийз Уидърспун и Черил Стрейд
 
Рийз Уидърспун и Черил Стрейд

Филмът „Моето приключение в дивото“ от 2014 г. също е базиран на автобиографична книга. След като я прочита, Рийз Уидърспун твърдо решава сама да изиграе главната роля, както и да продуцира лентата, създадена по мемоара на писателката Черил Стрейд от 2012 г. В него тя описва едно вътрешно пътуване към себе си, докато извървява пеша над 4000 км по Pacific Crest Trail и среща поредица от различни физически предизвикателства. Уидърспун е номинирана за Оскар за тази роля през 2014 г.

ДАССподелете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg