Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми "Рапунцел и разбойникът" е 50-я анимационен филм за "Уолт Дисни"

Рапунцел и разбойникът е 50-я анимационен филм за Уолт Дисни
За 50-ия анимационен филм в историята си "Дисни" избра да добави нова принцеса в кралската си фамилия - дългокосата Рапунцел
Cinefish.bg

Филми
"Рапунцел и разбойникът" е 50-я анимационен филм за "Уолт Дисни"

24.11.2010, 18:19  |   Видяна: 11698  |   actualno.com  |   ФИЛМ

За 50-ия анимационен филм в историята си "Дисни" избра да добави нова принцеса в кралската си фамилия - дългокосата Рапунцел от приказката на братя Грим, предаде АФП.

"Рапунцел и разбойникът" продължава традициите на студиото, като в същото време се възползва от последните постижения на 3D технологиите, допълва БТА. След първата чернокожа принцеса миналата година в "Принцесата и жабокът" сега "Дисни" се завръща към вечната блондинка със светли очи, но добавя към класическия образ дързост и отлично повествование.

Рапунцел и Разбойникът, Филмът продължава традициите на студиото, като в същото време се възползва от последните постижения на 3D технологиите

"Ние обичаме корените си и наследството от класиките на "Дисни" - каза единият от двамата режисьори Нейтън Грено. - Искахме да вземем най-доброто от тези филми и да го сложим в "Рапунцел и разбойникът", но без да се връщаме към миналото. Не искаме филмът да е като покрит с прах". Премиерата на "Рапунцел и разбойникът" в България е на 3 декември.

Филмът е използвал най-новите анимационни техники, особено при пресъздаването на косата.

При цифровата анимация косите обикновено са къси и дори не достигат до раменете. Причината е, че при контакт с други материи, пуснатите коси са истински кошмар, обяснява Нейтън Грено. Трудното е да бъде постигната прилика с истинска коса.

Процесът е много сложен, трябва да се работи с всеки косъм. А всеки косъм взаимодейства и с останалите. За това са необходими невероятни изчисления и до неотдавна нямаше компютър, който да може да го направи. Специална е и анимацията на лицата.

Използвана е нова техника, която дава на героите "голяма гама изражения, от най-простото, до най-деликатното". Друга техника позволява на аниматорите да дадат на героите мимики на актьорите, направили озвучаването.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

5 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 25.12.2010, 09:57
Оценка: 0
0 гласа

факт е,че това е още един невероятен филм на Уолт динси и колко се смях докато го гледах в киното.Винаги Дисни ще правят невероятни и изключителни филми,подходящи както за малките така и големите.Дрийм уорк неможе да се каже,че и те не правят хубави филм,но къде се сръвняа дрийм с дисни.

 
 
 
wrwr Неутрално
2 25.12.2010, 09:41
Оценка: -1
1 гласа

Оф лелееееееееееееееееееееееееееееееееее този филм понеже е педесетия на брой на тази чудновата и странна и някак си магическа компания на име Уолт Дисни която прави такива реклами че да се чудиш преди да го гледаши къв е тоя як филм та чащк такава реклама му правят оф от тая компания вече ми писна.Много хора отиват на прожекциите на дисни вместо да предпочетат тези на дрийм уоркс които са много по-добри само заради самото име ДИСНИ което си е спечелило такава слава незнайно защо.................................... .......................

 
 
 
ispanetza Положително
3 28.11.2010, 10:49
Оценка: 0
0 гласа

Хвала на таквизи работяги!!!

 
 
 
tomazi Положително
4 26.11.2010, 07:59
Оценка: -1
1 гласа

Гледах филмчето и е страхотно!ПРосто уникално наистина

 
 
 
behwolf Неутрално
5 24.11.2010, 06:53
Оценка: 0
0 гласа

дано още повече да ни радва дисни

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg