Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Пускат филм за първия полет на Юрий Гагарин

Пускат филм за първия полет на Юрий Гагарин
Филмът "Първа орбита" на кинокомпанията Attic Room, разказващ за първия космически полет с участието на човек, извършен преди 50 години от Юрий Гагарин, ще бъде пуснат по повод на годишнината на 12 април в 700 кина в 60 държави, а също в YouTube
Cinefish.bg

Филми
Пускат филм за първия полет на Юрий Гагарин

07.04.2011, 14:26  |   Видяна: 3931  |   club.bg  |   ФИЛМ
Филмът "Първа орбита" на кинокомпанията Attic Room, разказващ за първия космически полет с участието на човек, извършен преди 50 години от Юрий Гагарин, ще бъде пуснат по повод на годишнината на 12 април в 700 кина в 60 държави, а също в YouTube, съобщи ИТАР-ТАСС.

Филмът "Първа орбита" на кинокомпанията Attic Room, разказващ за първия космически полет с участието на човек, извършен преди 50 години от Юрий Гагарин, ще бъде пуснат по повод на годишнината на 12 април в 700 кина в 60 държави, а също в YouTubПълнометражният филм "Първа орбита" е резултат от сътрудничеството на режисьора Крис Райли с Европейската космическа агенция и астронавти на Международната космическа станция (МКС), припомня Лента.ру.

Докато МКС повтаря доколкото е възможно полета на Гагарин, астронавтът Паоло Несполи снима Земята през илюминаторите на станцията. Тези кадри са съчетани с документални снимки от 1961 година.

"Ние съчетахме исторически записи с гласа на Гагарин и новите кадри, заснети от Несполи. След това наложихме оригиналната музика на композитора Филип Шепард и създадохме един наистина завладяващ филм" - разказва Райли.

Филмът ще е достъпен от 12 април на адрес youtube.com/firstorbit

Историческият полет на Юрий Гагарин в космоса се състоя сутринта на 12 април 1961 година. Космическият кораб "Восток" стартира около 9 часа сутринта от космодрума Байконур и след като направи една обиколка около Земята се приземи в Саратовска област, след продължил 108 минути полет. Наложи се Гагарин да катапултира и да кацне на Земята с парашут. БТА
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg