Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Продуцентите на “Аз съм номер четири” ще пренесат комикса “Новият запад” на големия екран

Продуцентите на “Аз съм номер четири” ще пренесат комикса “Новият запад” на големия екран
Американските продуценти Крис Бендър и Джей Си Спинк, най-известни с работата си по миналогодишния хит “Аз съм номер четири”, са закупили правата за екранизиране на комикса в две части “Новият запад”
Cinefish.bg

Филми
Продуцентите на “Аз съм номер четири” ще пренесат комикса “Новият запад” на големия екран

17.02.2012, 11:07  |   Видяна: 1427  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Американските продуценти Крис Бендър и Джей Си Спинк, най-известни с работата си по миналогодишния хит “Аз съм номер четири”, са закупили правата за екранизиране на комикса в две части “Новият запад”, и планират да го превърнат в мащабен фантастичен екшън.

Бъдещата продукция все още няма сценарист и режисьор, но въпреки това, очакванията са че кастингите за главни роли ще започнат още в края на това лято. “Новият запад”, дело на писателя Джими Палмиоти и илюстратора Фил Ното, бе публикуван за първи път през 2005-та година и много бързо се превърна в хит сред почитателите на графични романи.Действието фантастичния комикс се развива в бъдещето, когато всички електрически централи и уреди в САЩ са напълно унищожени от мощна елоктромагнетична пулсова бомба, а сюжета разказва за изпадналия в немилост бивш полицай Даниъл Уайс, който се наема да открие отвлечения кмет на Лос Анджелес.

В този нов свят, който е лишен изцяло от удобствата на технологическите изобретения, Уайс, разчитащ единствено на един меч и своя кон, се изправя срещу врагове, които обаче се оказват много по-силни от очакваното.

Продуцентът Крис Бендър: “Самата идея зад “Новият запад” привлече вниманието ни. В момента живеем в свят, в който абсолютно всеки е по някакъв начин зависим от технологиите. Какво ще стане ако всичко това просто изчезне? Как съвременните хора биха се приспособили към живот в който ги няма всички тези модерни изобретения с които толкова сме свикнали и които са станали част от ежедневието ни? Всичко това е една невероятна основа за игрален филм. С партньора ми Джей Си Спинк сме изключително развълнувани от възможността да сме част от един толкова интересен проект.”

Филмовата адаптация на “Новият запад” е все още в ранен етап на развитие и затова не е ясно дали сценария ще се придържа стриктно към историята от комикса или ще бъдат направени значителни промени.

Надеждата на продуцентската компания на Крис Бендър и Джей Си Спинк, “Benderspink”, е до края на лятото филма да се сдобие с напълно завършен сценарий. Според първоначалните слухове, “Новият запад” ще бъде заснет с бюджет от над 100 милиона долара и ще се разпространява в 3D-формат.

В най-добрия случай, снимките на продукцията ще започнат в началото на следващата година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg