Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Продуцентът на “Трансформърс” ще превърне анимацията “Капитан Планета” в игрален филм

Продуцентът на “Трансформърс” ще превърне анимацията “Капитан Планета” в игрален филм
Angry Filmworks, разкриха, че подготвят игрален филм, който ще бъде базиран на популярните в цял свят анимационни серии “Капитан Планета и планетяните”
Cinefish.bg

Филми
Продуцентът на “Трансформърс” ще превърне анимацията “Капитан Планета” в игрален филм

20.07.2011, 10:56  |   Видяна: 4502  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
В публикувано в интернет изявление, от филмовата компания Angry Filmworks, разкриха, че подготвят игрален филм, който ще бъде базиран на популярните в цял свят анимационни серии “Капитан Планета и планетяните”, излъчвани в периода 1990-1996-та година. Продуцент на бъдещата приключенска фантастика ще бъде Дон Мърфи, известен най-вече с работата си върху трите филма от хитовата поредица “Трансформърс”, а анимационния канал Cartoon Network ще осигури бюджета за филмиране, в партньорство с Angry Filmworks.

В публикувано в интернет изявление, от филмовата компания Angry Filmworks, разкриха, че подготвят игрален филм, който ще бъде базиран на популярните в цял свят анимационни серии “Капитан Планета и планетяните”, излъчвани в периода 1990-1996-та годинаФокусирани върху опазването на околната среда, епизодите на “Капитан Планета” се превърнаха в мигновен успех сред младата публика, и Дон Мърфи заяви, че “точно сега е правилния момент за направата на игрална версия.”

Все още не се разкрива информация относно сюжета на бъдещата продукция, но от Angry Filmworks потвърдиха, че главните герои, планетяните Куаме, Уийлър, Линка, Ги и Ма-ти, отново ще бъдат в центъра на историята. Както в анимационните серии, Капитан Планета ще може да бъде призован именно от тях и техните пръстени, всеки от които притежава природна сила.

“Посланията на “Капитан Планета” са още по-актуални днес. Смятаме, че нашия екип ще успее да пренесе успешно на екран първия еко-герой, и то с филм, който не само ще забавлява, но и ще повдигне важни въпроси за състоянието на природата в наши дни. Земетресенията, торнадата, топящите се айсберги и всички други проблеми които заплашват света ни днес, са най-силния показател за това, че Земята отново има нужда от най-добрия си защитник”, заяви Сюзън Монтфърд (“G.I. Joe: Изгревът на Кобра”), която ще продуцира игралния “Капитан Планета”, заедно с Дон Мърфи.

Това няма да бъде първия път, в който холивудски продуценти ще се опитат да превърнат “Капитан Планета и планетяните” в пълнометражен игрален филм. През 1997-а година, Майкъл Рийвърс (“Верижна реакция”) бе написал сценарий за продукция на Warner Bros, но несъгласията между началството на студиото и продуцентите попречиха да се стигне до снимки. Това изглежда няма да се случи сега, защото продуцента Дон Мърфи вече е закупил правата за екранизиране и дори е започнал да води разговори с потенциални режисьори за филма, чиито имена не се разкриват. За момента, не се знае дали продукцията разполага с готов сценарий.

Дон Мърфи: “Много сме развълнувани от предоставената ни възможност. Приключенията на Капитан Планета са известни в целия свят, а самия герой е познат на няколко поколения зрители. Очакваме да направим страхотен филм с партньорите ни от Cartoon Network.”

Все още не се знае кога ще започнат кастингите за главни роли, но очакванията са, че до края на есента филма ще разполага с режисьор.

В следващите няколко седмици ще бъде разкрита по-подробна информация за статута на игралната версия на “Капитан Планета и планетяните”.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
Rockwilder Положително
1 20.07.2011, 12:24
Оценка: 2
2 гласа

Време беше!

 
 
 
BoldnesS Весело
2 20.07.2011, 12:04
Оценка: 2
2 гласа

Ииииискам Воооолтрон, Иииииискам Воооолтрон !!!

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg