Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Продължението на “Алиса в страната на чудесата” тръгва по кината през лятото на 2016-та година

Продължението на “Алиса в страната на чудесата” тръгва по кината през лятото на 2016-та година
Продължението на “Алиса в страната на чудесата” тръгва по кината през лятото на 2016-та година
Cinefish.bg

Филми
Продължението на “Алиса в страната на чудесата” тръгва по кината през лятото на 2016-та година

25.11.2013, 09:41  |   Видяна: 5364  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
По отношение на представянето си в бокс офиса триизмерното фентъзи с Мия Вашиковска, Джони Деп и Хелена Бонам Картър Алиса в страната на чудесата” надмина предварителните очаквания и в момента е на 15-то място в класацията за филмите с най-високи приходи в световен мащаб. Лентата с бюджет от над 200 милиона долара се превърна в първия голям 3D-хит на Уолт Дисни и напълно очаквано от студиото оповестиха, че планират да направят продължение.

Актрисата от първата част Мая Уасиковска ще се превъплъти отново в образа на главната героиня Алиса Кингслей, а работата по сценария протича в момента. В месеците след първата новина за подготвяното продължение се смяташе, че създателя на оригинала Тим Бъртън ще се завърне отново на режисьорския стол, но през лятото на тази година стана ясно, че поради натоварения си график той е бил принуден да се оттегли от проекта.

За заместник на Бъртън бе избран англичанина Джеймс Бобин за когото “Алиса в страната на чудесата 2” ще бъде трети филмов проект, който е финансиран от Уолт Дисни (след двете части  на “Мъпетите”). Освен вече спомената Мая Уасиковска в продължението ще се появи отново и Джони Деп, който за втори път ще облече костюма на ексцентричния Шапкар.

Кастингите за останалите роли не са започнали и все още не се разкрива информация за сюжета, но за сметка на това от Уолт Дисни оповестиха, че “Алиса в страната на чудесата 2” ще тръгне по кината в целия свят през летния сезон на 2016-та година. Официален източник от студиото разкри, че световната премиера на лентата е насрочена за 27-ми май, 2016-та година. Джони Деп и Мая Уасиковска вече са подписали договорите за участие, а самата продукция ще се разпространява в триизмерен формат.

Въпреки почти завършения сценарий, дело на Линда Улвъртън (“Господарка на злото”), и потвърдените актьори снимките на “Алиса в страната на чудесата 2” се очаква да стартират едва през първата половина на 2015-та година. Бюджетът на филма ще бъде по-малък от този на първия филм, а търсенето на актьори за поддържащите роли ще започне след като режисьора Джеймс Бобин приключи с работата си по продължението на “Мъпетите”.

За момента “Алиса в страната на чудесата 2” е единствената игрална продукция, чиято световна премиера ще се състои на 27-ми май, 2016-та година.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg