Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Призраци на бивши гаджета

Призраци на бивши гаджета
"Призраци на бивши гаджета" - ако ви се губи време, върши идеална работа, едва ли ще остави тълпи разочаровани зрители след себе си. Няма да се намерят обаче и особено очаровани.
Cinefish.bg

Рецензии
Призраци на бивши гаджета

13.07.2009, 17:15  |   Видяна: 6168  |   sivosten.com  |   РЕЦЕНЗИЯ

от Ангел Генчев

Там, където Чарлз Дикенс се пресича с романтичната комедия, може да бъде намерена и поредната лятна лента - "Призраци на бивши гаджета". Би било хубаво, ако беше и истина. Друг е въпросът, че от британския класик са останали само призраците, докато всичко останало е в познатия калъп, но все пак не може да не дадем една червена точка на сценаристи и режисьор за горе-долу оригиналната идея, разграничаваща тази от масата розово-забавни ленти, върлуващи особено през настоящия сезон.

Съвсем, съвсем накратко, заклетият ерген Конър, помежду другото и отявлен женкар, за капак ограден от безкрайна върволица красиви жени, бидейки фотограф, е изправен пред предизвикателството да отрече собствения си брат от предстоящия му брак, който според него си е живо бракуване и отявлена грешка. В процеса на цялата работа обаче, нещата се обръщат с хастара навън, и именно нему се налага да направи преоценка на разхайтеното си минало, с всичките му недоразумения, и да достигне до изконните истини на взаимната отдаденост, съвместното щастие, истинската любов и прочие, и прочие. Където се включват и трите призрака.

Всъщност, тази комедия като че ли трябваше да излезе по Коледа - атмосферата не е чак толкова подходяща, но паралелът щеше да е по-осезаем. А предвид че нито е безкрайно забавна, нито с нещо по-романтична от обичайното, това може би щеше да бъде в нейна полза. Иначе филмът не е лош, всичко му е на място, но няма и какво специално да предложи - всичко в него вече сме го гледали. В интерес на истината, дори заигравката с "Коледна песен" е една от прекомерно често срещаните на екрана.

И лицата не представляват изненада. Матю Макконъхи и Дженифър Гарнър са актьори твърде опитни в романтичните комедии, като свежият, или по-скоро отлежал полъх идва от страна на заслужилия ветеран Майкъл Дъглас, който като че ли отдавна се чувства по-удобно в поддържащи, отколкото в главни роли. Но дори и кастингът и неговото представяне не са особено трогващи, и както всички останали съставни елементи на "Призраци на бивши гаджета" заслужават средна към прилична оценка.

С други думи, лентата на създателите на "Последен ергенски запой" не е нещо специално, на което да заведете по-добрата си половинка, въпреки отделните удачни попадения. Въобще, думата е средняшки - незабележителен и доволно тривиален - като може би е жалко, че поне сравнително оригиналната идея реално не спомага с нищо. Но, колкото - толкова - ако ви се губи време, върши идеална работа, едва ли ще остави тълпи разочаровани зрители след себе си. Няма да се намерят обаче и особено очаровани.Още рецензии:
Деп - новото лошо добро момче на Ман
Ледена епоха 3: Зората на динозаврите 3D
Леденосмешни емоции на трета степен
Пророчеството

Секси жертва + малко инструменти = посредствен филм
Опасна жертва
Трансформърс: Отмъщението

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Положително
1 13.11.2010, 02:32
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg